Persoanele blocate în trafic şi fără adăpost protejate de autorităţi Social
  • admin
  • 0 comentarii
  • 56 Vizualizări

Persoanele blocate în trafic şi fără adăpost protejate de autorităţi

p_02bf2d.jpgPrimul-ministru Emil Boc a cerut autorităţilor centrale şi locale să intervină pentru aducerea în siguranţă a persoanelor care rămân blocate în trafic, din cauza zăpezii şi să ia măsuri pentru protejarea persoanelor fără adăpost. Şeful Executivului a solicitat prefecţilor să ofere ajutor persoanelor care au rămas blocate în trafic, din cauza zăpezii. „Atenţie cu privire la persoanele care se află în trafic şi – din inconştienţa lor, pentru că se întâmplă – rămân blocaţi în situaţii fără ieşire şi trebuie să stea acolo ore întregi în ger, în vânt. Acolo trebuie să interveniţi, cu mijloacele autorităţii statului şi să îi aduceţi în siguranţă pe acei oameni”, a mai spus prim-ministrul.
Pentru mai multe informaţii am contactat Instituţia Prefectului Mureş însă de acolo purtătoarea de cuvânt, Cristina Manoilă, ne-a spus că aceste dispoziţii au fost trimise către primării şi către Direcţia de Sănătate Publică.

Primăria Târgu-Mureş a luat măsuri pentru ajutorarea oamenilor prin oferirea de ceai fierbinte. „Având în vedere temperaturile scăzute înregistrate în Mureş, primăria a decis amenajarea unui punct special în faţa sediului din piaţa P-ţa Victoriei unde trecătorii sunt serviţi gratuit cu ceai fierbinte”, a precizat Aurel Trif, reprezentantul Primăriei Târgu-Mureş. De asemenea, pe această perioadă jandarmii şi Poliţia Comunitară vor patrula în zonele unde se ştie că sunt persoane fără adăpost. „În sprijinul persoanelor fără adăpost se fac patrulări de către jandarmi şi Poliţia Comunitară iar cei cu probleme vor fi duşi la adăpostul din strada Rovinari. De asemenea, Serviciul de Ambulanţă Smurd va interveni pentru a oferi ajutor persoanelor blocate în trafic. Cei care vor avea nevoie de îngrijiri medicale vor fi transportaţi la spital iar cei care nu vor avea probleme de sănătate vor fi duşi la acelaşi adăpost pentru a se încălzi”, a declarat Ovidiu Fărcaş, director coordonator adjunct al Direcţiei de Sănătate Publică Mureş.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE