Banii Guvernului nu-s „portocalii”, ci ai tuturor! Editorial
  • admin
  • 0 comentarii
  • 61 Vizualizări

Banii Guvernului nu-s „portocalii”, ci ai tuturor!

alex_poza_noua_26e5c4.jpg
Înfiinţat în anul 2002, Fondul de rezervă al Guvernului a stârnit anul trecut multe controverse legate de modul de utilizare a banilor. Creat prin Legea nr. 500 privind finanţele publice, cu scopul de a acoperi cheltuielile urgente sau neprevăzute apărute pe perioada exerciţiului bugetar, respectivul fond s-a transformat, treptat, într-o puşculiţă de partid. Cel puţin asta se deduce dintr-un studiu realizat de Institutul pentru Politici Publice ale cărui rezultate au fost făcute publice în zilele trecute.
Potrivit documentului, în 2010 Executivul a alocat localităţilor din ţară suma de 575,8 milioane lei, bani folosiţi cu precădere pentru cheltuieli curente şi de capital şi nu pentru situaţii de urgenţă. Algoritmul distribuirii fondurilor către primăriile municipiilor a fost următorul: PDL (61%), PSD (18%), PNL (9%), UDMR şi PNŢCD (5%), alţii (2%), în timp ce pentru oraşe situaţia arată astfel: PDL (61%), PSD (12%), PNL şi PNŢCD (8%), UDMR (3%), alţii (8%).
Nimic nou sub soare, pentru că aşa a fost şi în 2009! Şi în anii anteriori, indiferent de cine se afla la guvernare! Cine a împărţit şi-a luat partea, după metodologii obscure, neştiute de contribuabili, cei care alimenteză respectivul fond şi care ar trebui să beneficieze de bani după alte criterii decât culoarea politică a primarului. Cotidianul Zi de zi se alătură Institutului pentru Politici Publice şi solicită politicienilor, indiferent de partidul din care fac parte, să facă ceva pentru eficientizarea cheltuirii banilor publici, act care ar trebui să se realizeze cu maximum de transparenţă!

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE