15% din biletele de odihnă şi tratament, gratuite Eveniment
  • admin
  • 0 comentarii
  • 75 Vizualizări

15% din biletele de odihnă şi tratament, gratuite

3-3_14.jpg
Casa Naţională de Pensii va avea la dispoziţie în 2011, peste 330 de milioane de lei pentru bilete de tratament şi odihnă. Proiectul care stabileşte normele şi criteriile de acordare a acestor bilete de odihnă este pe site-ul Ministerului Muncii. Până mâine, 20 ianuarie, documentul se află în dezbatere publică.
În medie pensionarii mureşeni accesează circa 6.000 de bilete anual. “După aprobarea bugetului asigurărilor sociale de stat pe 2011 şi licitaţiile naţionale vom şti câte bilete vom primi pentru judeţ. De obicei primele serii dintr-un an sunt distribuite pentru lunile februarie – martie”, a explicat directorul Casei Judeţene de Pensii Mureş, Ileana Morent. Sovata, Olăneşti, Covasna, Herculane sau Tuşnad sunt cele mai apreciate destinaţii de către cei care au depus cereri la CJP anul trecut. Sejururile pentru pensionari se acordă diferit din 2010. Clasicul principiu „primul venit, primul sosit” a fost înlocuit cu un punctaj acordat pe baza unor criterii speciale. Au avut prioritate cei care au o pensie mai mică de patru sute de lei, o indemnizaţie de invaliditate sau cei care nu au primit un astfel de bilet în ultimii doi ani. Modul de acordare, cererea tip şi criteriile pot fi consultate şi pe Internet la adresa www.cjpmures.ro, secţiunea bilete. “Probabil că sistemul va funcţiona şi în 2011 pentru că a fost o experienţă bună, a mers foarte bine”, ne-a mai declarat Morent.

Cum funcţionează

Data înregistrării nu mai constituie însă criteriu de repartizare a biletelor de tratament. Cererile şi actele aferente se pot trimite prin prin poştă, fax, e-mail sau se pot depune direct la sediul CJP Mureş, ghişeele 3 – 11. Cererile se depun cu cel puţin 40 de zile înainte de prima perioadă pentru care se solicită biletul (de exemplu dacă se doreşte un bilet în luna iulie 2011, cererile trebuie înregistrate cel târziu până în data de 20 mai 2011, n.r.).

Locurile din unităţile CNP
Casa Naţională de Pensii Publice are la dispoziţie, prin cele 13 sucursale ale Societăţii Comerciale de Tratament Balnear şi Recuperare a Capacităţii de Muncă „T.B.R.C.M“ SA, o capacitate de 53.499 de locuri în staţiuni balneare din toată ţara. Printre aceste staţiuni se află Amara (Ialomiţa), Bala (Mehedinţi), Buziaş (Timiş), Pucioasa (Dîmboviţa), Sărata Monteoru (Buzău), Olăneşti (Vîlcea), Geoagiu-Băi (Hunedoara), Covasna, Lacu Sărat (Brăila), Moneasa (Arad) sau Băile 1 Mai (BihorÎn 2011, suma acordată pentru biletele de odihnă şi tratament gestionate de Casa Naţională de Pensii se ridică la 330,52 milioane de lei. 15% dintre biletele gestionate prin Casa Naţională de Pensii vor fi acordate gratuit şi în 2011. De ele vor beneficia acele persoane vizate de prevederile unor legi speciale cu caracter reparatoriu, dar şi persoanele beneficiare ale sistemului de asigurare pentru accidente de muncă şi boli profesionale.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE