Peste 780 lei salariul mediu pentru munca unui deţinut Social
  • admin
  • 0 comentarii
  • 125 Vizualizări

Peste 780 lei salariul mediu pentru munca unui deţinut

5-2_15.jpg
Efectivul persoanelor private de libertate din Penitenciarul Târgu Mureş a crescut în 2010 cu 17% faţă de 2009.
Potrivit datelor furnizate de conducerea unităţii, anul trecut au existat în Penitenciarul Târgu Mureş 387 de persoane private de libertate, atât minori, tineri, majori, femei, tranzit cu toate categoriile de regimuri de executare. „Şi în acest an, urmare a reprofilării, a continuat primirea prin transfer a persoanelor private de libertate cu vârsta până la 21 ani de la penitenciarele Satu Mare, Baia Mare, Oradea, Gherla, Bistriţa, Aiud, Deva, Miercurea Ciuc şi Codlea în vederea executării pedepsei”, a declarat Mihai Hăbălău, directorul Penitenciarului Târgu Mureş. În 2010 au rulat în cadrul peniteciarului 3335 de persoane.
Deţinuţii nu au fost privaţi nici de vizite conform prevederilor legale, fiind înregistrate un total de 5647 de vizite.
De altfel, persoanele private de libertate care au prestat activităţi lucrative, au participat la diverse activităţi de şcolarizare, cursuri de calificare, alte activităţi cultural-educative, au fost recompensate. În total au fost acordate 473 de recompense, dintre care 152 cu ridicarea unei sancţiuni disciplinare, 276 de recompense cu suplimentarea dreptului la pachet şi vizită şi 45 de recompense cu permisiunea de ieşire din penitenciar dintre care 32 pentru 24 de ore, nouă pentru trei zile şi patru pentru cinci zile.
„Comisia săptămânală privind liberarea condiţionată a analizat situaţia a 288 persoane private de libertate, din care au fost amânate un număr de 84 de persoane, pentru comportare necorespunzătoare”, a continuat Hăbălău. Fapte bune fără fapte rele nu există. Iar încălcări ale regulamentului au existat. Astfel au fost efectuate 390 acţiuni de percheziţii în camerele de deţinere, unde au fost descoperite 56 de telefoane mobile faţă de 142 în 2009, zece cartele si şi 28 de încărcătoare de telefon mobil.
Totodată în cursul anului 2010 s-a înregistrat un număr de 22 de altercaţii între persoanele private de libertate, 25 de refuzuri de hrană, 22 de agresiuni, trei tentative de suicid şi două incendieri ale camerelor de deţinere.

Munca e brăţară de aur

În cursul anului trecut s-au încheiat zece contracte pentru puncte de lucru la munci necalificate în construcţii, amenajări, paletizat cărămizi şi cusut pantofi fiind angajaţi în muncă 119 persoane private de libertate din care 35 pentru munca cu plată şi 84 în interesul locului de deţinere “În anul 2010 prin activitatea de folosire la muncă a persoanelo private de libertate a fost realizat un fond de salariu de 305870,59 lei, corespunzător unui salar mediu /persoană privată de libertate de 786,12 lei. Planul de venituri din prestări servicii exterior şi interior al penitenciarului Târgu Mureş, pentru anul 2010 a fost de 359704,00 lei , iar venitul încasat a fost de 442000 lei”, a mai arătat directorul Penitenciarului Târgu Mureş.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE