Parlamentar conservator de Mureş Editorial
  • admin
  • 0 comentarii
  • 76 Vizualizări

Parlamentar conservator de Mureş

grama_02.jpg
E o informaţie certă că Partidul Conservator a parafat o alianţă cu PNL. Crin Antonescu a acceptat ca la alegerile parlamentare din noiembrie 2012, dacă nu vom avea anticipate desigur, să asigure conservatorilor fix 21 de locuri de deputaţi şi senatori. Unde e senatorul şi unde e deputatul, de ce nu de Mureş, conform legii actuale, doar Crin Antonescu şi preşedintele Daniel Constantin pot şti?! Oricum numărul de locuri eligibile pentru PC la nivel de ţară nu e controlabil nici azi, nici la alegeri în limita convenita în cadrul Alianţei dintre liberali şi conservatori ACD.
Principiul că organizaţiile tari la alegerile locale trebuie sa fie recompensate la scrutinul pentru Legislativ este onorabil, dar rămâne să vedem cum vor schimba cei ce pot legea electorală, cu un tur, cu două, cu majoritate simplă sau combinată cu liste etc.
La Târgu-Mureş este o filială activă şi vie la vârf, trioul Marian Cornaciu – Dinu Socotar – Silviu Morariu şi-a făcut vizibile acţiunile şi alături de liberali şi de social democraţi, iar la nivel regional, de 5-6 judeţe, nu le va fi greu să se impună, evident cu argument suprem votul din mai 2012.
Dacă liderii PC Mureş vor abţine rezultate la localele din 2012, dacă vor negocia bine cu liderul Daniel Constantin, dacă se vor folosi abil de prietenia dintre Marian Cornaciu şi Dan Voiculescu, dacă se va specifica clar cum obţin conservatorii 21 de locuri în Legislativ, atunci vom avea un parlamentar PC din Mureş. Şi în jocul politic, cu doar 300 de aleşi din 2012, nu e doar un construct ideatic, de neluat în seamă…

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE