“Oportunităţi la tine acasă” în Jazz & Blues Club Eveniment
  • admin
  • 0 comentarii
  • 75 Vizualizări

“Oportunităţi la tine acasă” în Jazz & Blues Club

13_27.jpg
Luni, 31 ianuarie, sala Piano, a Clubului Jazz & Blues din Târgu-Mureş a găzduit o nouă seară de muzică clasică, în cadrul proiectului “Oportunităţi la tine acasă”. Protagoniştii serii au fost Cătălin Dima la pian şi Claudiu Danciu la clarinet, care revin la Târgu-Mureş, după concertul susţinut anul trecut.
Claudiu Danciu, student al Universităţii Naţionale de Muzică din Bucureşti, actualmente masterand anul I, la specializarea muzică de cameră, alături de Cătălin Dima, doctorand anul I la Universitatea Naţională de Muzică, specializarea pian, au încântat publicul prezent cu lucrări semnate de Martin Negrea, Carl Maria von Weber, Frederic Chopin, Maurice Ravel, Jean Francaix, făcând o bună propagandă muzicii de cameră. Talent, virtuozitate, interpretare de excepţie, toate completate din păcate de un public venit în număr destul de mic. Gratuitatea concertului, intrarea fiind liberă, a fost completată în schimb de talentul interpretativ al celor doi artişti.

O experienţă nouă
“Mă bucur că mă aflu pentru a doua oară la Târgu-Mureş, împreună cu Cătălin, în aceeaşi formulă ca şi anul trecut. Este o experienţă nouă pentru mine, a cânta într-un club de jazz, cu o acustică diferită faţă de o sală de concerte. O experienţă care m-a ajutat să îmi descopăr şi să caut noi calităţi ale instrumentului meu, clarinetul. Este o oportunitate foarte plăcută, de a cunoaşte diferite stări, diferite imagini, de a simţi tot felul de senzaţii, la egalitate cu imaginea şi culoarea. Sperăm ca şi în continuare să avem parte de astfel de oportunităţi, cât mai dese.”
Claudiu Danciu, clarinet

Energii pozitive pentru melomani
“Mi se pare o oportunitate benefică pentru cei care vin la acest concert, în special pentru melomani care preferă să vină să asculte muzică şi să plece încântaţi de anumite energii pozitive pe care noi încercăm, prin studio şi interpretare s-o transmitem publicului. Acest lucru mi se pare unul minunat, deoarece în alte locuri, cum sunt marile scene, a devenit deja un clişeu, să te duci mai mult cu intenţia de a sancţiona decât de a pleca bucuros că ai ascultat o muzică de calitate.”
Cătălin Dima, pian

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE