Senzaţional: Dan Diaconescu, senator de Mureş!? Politic
  • admin
  • 0 comentarii
  • 128 Vizualizări

Senzaţional: Dan Diaconescu, senator de Mureş!?

7_733f91.jpgPreşedintele fondator al Partidului Poporului (PP) şi totodată patronul postului de televiziune OTV, Dan Diaconescu, a declarat vineri, 11 aprilie, cu ocazia unei vizite electorale în Târgu-Mureş, că în cazul în care alegerile pentru Senatul României ar avea loc acum, ar decide să candideze astfel încât să reprezinte judeţul Mureş în Parlament. „Dacă voi candida la Parlament, voi candida la Senat şi dacă voi candida la Senat voi hotărî în ce zonă candidez la capătul turneului meu naţional. Am ajuns acum la judeţul cu numărul 16, vom epuiza acest itinerariu undeva la sfârşitul lunii iunie şi atunci vom lua o hotărâre. Dar nu e foarte sigură candidatura mea la Parlament, fiindcă ar periclita situaţia mea de moderator de televiziune adică până nu se schimbă legea audiovizualului stăm sub semnul incertitudinii. Dacă aş candida, în acest moment aş face-o în Mureş fiindcă mi s-a părut cea mai caldă primire în toate judeţele în care am mai fost”, a afirmat Dan Diaconescu în cadrul unei conferinţe de presă.
Oameni sătui de sărăcie şi de politicieni mafioţi
Cotidianul Zi e zi vă oferă filmul complet al vizitei lui Dan Diaconescu la Ansambul „Mureşul” din Târgu-Mureş, locul unde s-a întâlnit cu admiratorii săi.
Ora 13.52: Lume multă în faţa fostului cinematograf „Unirea” din cartierul Dâmbu, ca în vremurile de dinainte de 1989, când aici rulau filme de succes cu Florin Piersic sau Alain Delon. De data aceasta cele aproape 200 de persoane n-au venit să vizioneze vreo peliculă artistică, ci să-l vadă în carne şi oase pe Dan Diaconescu.
Ora 13.59: Mă amestec în mulţime şi iau pulsul oamenilor. „Dan Diaconescu e cel mai bun, nu se compară cu Băsescu sau Geoană. Toţi politicienii îs nişte hoţi şi mafioţi”, spune un pensionar sictirit de actuala clasa politică. „Mă uit seară de seară la emisiunea lui, îmi place că e bărbat bine şi spune lucrurilor pe nume”, zice o pensionară suspinând.
Ora 14.02: O doamnă cu aer intelectual se apropie de mine. „Sunteţi de la televiziune?”, întreabă. „Nu, nu, de la ziarul Zi de zi”, răspund. „Aha… de la 24 de ore…”, concluzionează ea şi se îndepărtează.
Ora 14.04: O altă pensionară mi se confesează. „Ce păcat că nu sunt mai mulţi tineri, ei ar fi trebuit să vină… viitorul e al lor, ei pot schimba lucrurile”, spune doamna, căreia i-am dat dreptate.
Ora 14.05: Dinspre biserica din parc îşi fac apariţia câţiva organizatori care au vreo sută de baloane violet. În jurul lor se iscă agitaţie şi în mai puţin de un minut baloanele sunt împărţite mulţimii.
Mesaj anti Dorin Florea
Ora 14.08: Mă plimb printre fanii lui Dan Diaconescu. „M-am săturat de Dorin Florea, e timpul să se schimbe ceva…”, spune un domn care agită o pancartă în mână.
Ora 14.10: Organizatorii permit oamenilor accesul în clădire. 70% din cei prezenţi intră.
Ora 14.13: O femeie de vreo 40 de ani discută cu un bărbat. Probabil soţul. Aud numele Elena Băsescu şi ciulesc urechile. „De unde are atâţia bani de genţi de mii de euro şi vile? Alţii mor de foame şi ea…”, spune cu năduf femeia.
Ora 14.18: Două doamne discută dacă să intre sau nu. „Hai să intrăm odată… o să se ocupe locurile din primul rând…”, spune una din ele.
Ora 14.20: Dintr-un bloc din apropiere iese o femeie cu mobilul la ureche. „Este ceva miting în parc…”, desluşesc din convorbire.
Primire triumfală, cu pâine şi sare
Ora 14.24: Agitaţie maximă pe trotuar. Un Bentley cu număr de înmatriculare B 969 DDD parchează şi de pe bancheta din spate coboară Dan Diaconescu. Mulţimea îl primeşte cu urale şi dă buluc în jurul său. „Bun venit la Târgu-Mureş!”, „Să-ţi dea Dumnezeu sănătate!”, „Scapă ţara de hoţi, Dane!”, „Eşti salvarea noastră!”, sunt doar câteva din lozincile care se strigă. Bossul de la OTV e îmbrăţişat, sărutat şi strânge mâinile care i se întind.
Ora 14.37: Dan Diaconescu a reuşit să avanseze spre Ansamblul „Mureşul” abia vreo 20 de metri. Lumea încearcă să-i dea diverse petiţii şi să-şi expună problemele pe stradă.
Ora 14.39: Realizatorul TV e la câţiva metri de intrare. „Diaconescu, unde e Elodia?”, strigă cineva din mulţime, provocând hazul general şi aplauze răzleţe.
Ora 14.40: Dan Diaconescu e întâmpinat cu pâine şi sare la intrarea în clădire, apoi intră.
Ora 14.43: Intru şi eu. Şuvoiul uman înaintează foarte greu. „Întâlnirea ar fi trebuit să se organizeze la Sala Polivalentă”, spune la doi paşi în faţă un domn îmbrăcat în trening şi cu o geantă diplomat în mână.
Ora 14.51: E imposibil de intrat în sală. Întreb unde se va ţine conferinţa de presă şi arunc câteva priviri în încăperea indicată. O femeie de serviciu spală de zor podeaua, astfel încât totul să fie ireproşabil la întâlnirea lui Dan Diaconescu cu mass media.
Ora 14.52: Se intonează Imnul Naţional al României, iar apoi în boxe se aude imnul Partidului Poporului.
Ora 14.56: Aplauze frenetice! La prezidiu şi-a făcut apariţia Dan Diaconescu!
Gafa zilei: Dan Diaconescu atacat de conducerea PP Mureş
Ora 14. 57: Liderul PP Mureş prezintă toată delegaţia sosită de la Bucureşti şi colegii din Mureş, după care îşi începe discursul. Vorbele lui Ioan Stoica plac mulţimii care ascultă cu mare atenţie alocuţiunea. „Ne-am săturat să auzim zilnic de corupţie, de baroni locali, de hoţi, de cămătari, de grupuri mafiote, am dori să auzim în presă despre intelectualii acestui stat, de cercetătorii din această ţară, despre valorile pe care le avem”, a spus preşedintele PP Mureş.
Ora 15.07: Urmează speech-ul vicepreşedintelui PP Mureş, Virgil Cofari. „Avem 300 de persoane care deţin în conturile lor 25% din PIB-ul României, în schimb avem 35% din populaţia României care se află într-o sărăcie extremă”, afirmă acesta, omiţând probabil că una din cele 300 de persoane înfierate în discursul său este chiar Dan Diaconescu, unul dintre cei mai bogaţi cetăţeni ai României.
Ora 15.15: Show-ul continuă cu discursurile preşedintelui organizaţiei PP Târgu-Mureş şi al candidatului PP la Primăria Apold.
Ora 15.22: Liderul organizaţiei PP din Ungheni ia cuvântul. Şi nu vrea să-l mai dea următorului vorbitor. Aflăm, fără să vrem, mai multe întâmplări din tinereţea sa de inginer agricultor. În fine, după ce e rugat la microfon să pună punct alocuţiunii, omul se retrage de la tribună.
Ora 15.30: Începe discursul Nicoletei Stoica, purtătorul de cuvânt al filialei PP Mureş. Scurt şi la obiect. „Ni s-a luat şi credinţa! Nu ştiu ce mai urmează! Ni s-a luat totul!”, spune Nicoleta Suciu referindu-se la interzicerea delegaţiei PP de a vizita biserica din cartier.
Ora 15.34: E rândul Ioanei Vişan, preşedintele Organizaţiei de Tineret a PP Mureş, să aibă o cuvântare interesantă, în care a subliniat problema acută a lipsei locurilor de muncă, cu care se confruntă tineretul din România. „Trebuie să fim uniţi! Să ne unim forţele!”, transmite Ioana Vişan.
Glume cu prim ministrul României
Ora 15.36: E momentul să vorbească şi musafirii de la Bucureşti. Preşedintele Organizaţiei Naţionale de Tineret şi vicepreşedintele naţional al PP îi pregătesc terenul lui Radu Popa, secretarul general al PP, ale cărui glume sunt aplaudate cu generozitate. „Să stăm liniştiţi, pentru că Emil Boc a anunţat pentru a şaptea oară în ultimii doi ani că am ieşit din criză!”, spune secretarul general al PP. Urmează încă o poantă: „Ştiţi cum îl enervează soţia pe Emil Boc? Îi pune cheile de la maşină pe frigider!”
Ora 15.52: Ia cuvântul Simona Man, preşedintele PP. „Am întâlnit oameni sărăciţi la Apold de actuala guvernare, oameni care au spus că vor de lucru”, a afirmat Simona Man.
Visul lui Dan Diaconescu: Emil Boc încătuşat!
Ora 15.54: Microfonul ajunge în mâna lui Dan Diaconescu, gest aplaudat aproximativ un minut de oamenii din sală. Acesta salută în limbile română şi maghiară, după care trece la atac: „Am un vis: să-l văd pe Emil Boc în cătuşe!”, a spus moderatorul în aplauzele furtunoase ale fanilor. „Vrem să facem o ţară ca atare, să facem un partid ca atare şi vrem în sfârşit să fie acea democraţie perfectă despre care vorbea Silviu Brucan acum 20 de ani. Se pare că atunci când a pronosticat această perioadă de 20 de ani, la Partidul Poporului s-a gândit!”, a afirmat liderul PP, care dă dovadă de diplomaţie, ştiind că în sală se află şi români şi maghiari. „Am o cravată violet, care e culoarea partidului, dar azi m-am gândit să port şi puţin verde”, mărturiseşte bossul OTV. Din nou aplauze…
Ora 16.02: Discursul lui Dan Diaconescu e aproape de final. Emoţiile îşi spun cuvântul şi preşedintele fondator al PP e podidit de lacrimi, pe care şi le înăbuşeşte cu greu. „Nu-mi rămâne decât să vă mulţumesc încă o dată şi să vă invit să nu rataţi următorul meu mandat de preşedinte, fiindcă nici nu ştiţi ce pierdeţi!”, încheie apoteotic moderatorul de la OTV, aplaudat în picioare de admiratori.
Ora 16.05: Dan Diaconescu îşi începe baia de mulţime. Lumea se îmbulzeşte să obţină un autograf sau o fotografie cu idolul lor.
Interzis în biserica din cartier
Ora 16.22: Dan Diaconescu intră, în sfârşit, în sala unde se ţine conferinţa de presă. Puţină lume prin zonă: trei reporteri TV, unul de la un post de radio şi subsemnatul. Sătui probabil să aştepte, conferinţa de presă fiind programată la ora 15.30, ceilalţi reprezentanţi media au decis să plece.
Ora 16.23: Întreb de ce vizita la biserica de vizavi n-a mai avut loc. „Am înţeles că n-am mai fost primiţi, nu ştiu care sunt motivele”, răspunde Dan Diaconescu. „Nu ştim care-s motivele. Prima dată ni s-a promis că unul din cei doi preoţi ne va aştepta şi va sta de vorbă cu Dan Diaconescu. Aseară ne-a anunţat că nu mai poate să vină pentru că pleacă la Alba Iulia la o şedinţă. Azi (vineri – n.r.), fiind la Apold cu domnul Dan Diaconescu, am primit un mesaj de la colegii din Mureş că au primit ordin nici uşa să n-o deschidă şi să nu intrăm nici măcar să ne rugăm, nu ca să mai discutăm cu cineva”, intervine Ioan Stoica.
Partidul Poporului nu se aliază cu nimeni
Ora 16.33: Abordăm subiecte economice şi politice. „Avem 20 de soluţii prin care credem că se mai poate salva ceva în această ţară. Dacă poporul român nu le va dori nici pe astea, probabil că ratează ultima şansă, ultima speranţă”, spune Dan Diaconescu. „Pentru noi importante sunt alegerile parlamentare în care dorim să avem acea cotă care să ne dea şansa să formăm guvernul”, adaugă şeful de la OTV. „Noi avem o particularitate, suntem singurul partid din România care nu se aliază niciodată cu nimei, nici înainte de alegeri, nici după”, a explicat preşedintele fondator al PP.
Asaltat iar de fani. „Dan Diaconescu preşedinte!”
Ora 16.40: Conferinţa de presă s-a terminat. Dan Diaconescu iese pe coridor unde e solicitat de câţiva admiratori să rămână la o şedinţă foto. Patronul OTV răspunde cu multă amabilitate fanilor, iar bliţurile luminează holul Ansamblului „Mureşul”.
Ora 16.42: Preşedintele fondator al PP iese din clădire şi se îndreaptă către limuzina sa. „Mulţumim, Dane!”, „Să ne mai vizitezi!”, „Mult succes!”, se aud strigăte în urma sa. Dan Diaconescu se urcă pe bancheta din spate, coboară geamul şi strânge câteva mâini care i se întind.
Ora 16.44: Bentley-ul lui Dan Diaconescu demarează pe Bulevardul 1848 şi se pierde rapid printre celelalte maşini. „Dan Diaconescu preşedinte!”, strigă un mucalit înainte ca mulţimea să se împrăştie…
Voxuri
„Îmi place ce face, programul lui, vreau să fie cu a fost înainte de 1989, bistoş a fost bine.”
Fekete Viorica
„Îmi place foarte mult de el, pentru că ţine cu poporul, cu muncitorii, ne dă pensii şi salarii mai mari. E vai de capul nostru.”
Maria Păcurar
„Îl iubesc foarte mult şi îl urmăresc în fiecare seară. Aşteptăm să facă ce a promis. O să fie greu, dar cred că va rezolva toate problemele dacă va ajunge preşedinte.”
Zamfira Luca
„Dacă ajunge preşedinte, să facă ce spune acum la televizor. Îmi place de el pentru că spune lucrurilor pe nume. Sper să se ţină de cuvânt.”
Dumitru Ogrean
„L-aş instala preşedinte chiar azi dacă aş putea, pentru că am văzut ce au făcut ăştia în ultimii 21 de ani, au pus România la pământ.”
Dumitru Cioloca

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE