Dan Maşca: “Spuneţi DA concurenţei SMURD!” Sanatate
  • admin
  • 0 comentarii
  • 25 Vizualizări

Dan Maşca: “Spuneţi DA concurenţei SMURD!”

5-1_75.jpgOmul de afaceri Dan Maşca este de părere că modificările din Legea sănătăţii care vizează privatizarea serviciilor medicale de urgenţă este un lucru cât se poate de sănătos, care ar avea ca efect instaurarea unei concurenţe cu efecte benefice asupra serviciilor oferite către populaţie. “Credeţi că este greu să facă şi alţii cu pompierii parteneriate sau le este greu să îşi dezvolte parteneriate cu firme private care pot specializa oameni pentru astfel de intervenţii? Să fim serioşi că doar actualul SMURD, unic şi fără concurenţă, în frunte cu al său conducător mult iubit, unic şi fără concurenţă, care îmi ia banii, unici şi fără concurenţă vor putea să ofere cele mai bune servicii medicale pe zona de urgenţă”, spune Dan Maşca pe site-ul inmures.ro.
Cine nu vrea concurenţă, să plece în Coreea de Nord
De asemenea, omul de afaceri a mai afirmat că atitudinea lui Raed Arafat este una eronată, în neconcordanţă cu principiile democratice, iar cine doreşte reîntoarcerea la un sistem neconcurenţial, ar face mai bine să plece în Coreea de Nord. “Ceea ce mă sperie este această atitudine dăunătoare prin care un om spune: pe mine mă interesează doar urgenţa, iar dacă băgăm la gramadă urgenţa în legea reformei sistemului medical atunci eu plec din minister. Domnule doctor cred că este bine să plecaţi. Lăsaţi ministerul şi birocraţia la alţii, iar banii de la contribuabili să înceapă să fie daţi şi la alţii, că doar nu aveţi dumneavoastră unicitatea şi singura soluţie a unui sistem medical aflat într-o criză cronică din multe motive, mai ales cele care privesc risipa financiară. Cine vrea să aibă un singur partid, un singur sistem medical, un singur sistem de urgenţă, un singur conducător mult iubit să se ducă în Coreea de Nord”, a subliniat Dan Maşca.
Concurenţa, benefică pentru finanţarea sistemului
“Cine crede că păstrând sistemul actual, ”performant”, care respectă medicul, care ”oferă” alternativă contribuabilului şi asiguratului se înşeală amarnic şi le doresc să aibă parte în continuare de perpetuarea lui, dar până una alta, eu unul mă bucur că se vine cu o propunere legislativă, care preluând modelul olandez, implementat începând din 2006 pe baza unei legi noi, să poată să ofere măcar o speranţă că prin concurenţa mediului privat şi şansele egale de finanţare a ambelor sisteme, vom ajunge să avem parte de o folosire a banului public mai bună, iar firmele de asigurări private sunt sigur că vor verifica altfel decontările, decât le fac Casele Judeţene de Asigurări sau cea naţională, având în vedere experienţa de până acum.”
Dan Maşca

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE