Sănătatea în dezbatere pe facebook Social
  • admin
  • 0 comentarii
  • 59 Vizualizări

Sănătatea în dezbatere pe facebook

sanatatea_se_dezbate_in_toata_tara.jpgMitingul de solidarizare cu Raed Arafat, de joi seară din Târgu Mureş a pornit de pe Facebook şi lucrurile nu par a se opri aici. Pe reţeaua socială se organizează şi alte evenimente legate de problemele din sănătate.
• Sanatatea se dezbate in toata tara, e un eveniment creat de comunitatea Occupy Romania, la care până acum au dat like 520 de persoane. Va avea loc sâmbătă, de la ora 14:00 până la ora 23:00, în Bucuresti: Piata Universitatii – Fantana; Cluj-Napoca: Piata Unirii; Tg. Mures; Iasi; Craiova; Galati; Timisoara; Sibiu; Bacau; Oradea; Brasov. Din descrierea evenimentului:
“Proiectul legii organizarii sistemului de sanatate este in realitate un cadru de a sifona banii cetatenilor si nu o lege:
– Proiectul nu a fost redactat de specialisti in sanatate, ci de specialisti in “adulmecarea” si “agonisirea” banului public in chimirul celor de la conducere.
– Proiectul nu prevede mecanisme si reguli pentru gestionarea fondurilor, ci da puteri Guvernului si ministerului sa gestioneze dupa bunul plac si netransparent fondurile. In realitate nu mai vorbim despre o lege ci despre un cec in alb pe banii nostri!
– Contractele cadru nu sunt inca facute publice, ele vor fi “coafate” si redactate de minister si vor fi aprobate prin HG.
– Nu exista masuri pentru depolitizare si pentru un management pe criterii de performanta.
– Coplata serviciilor medicale inseamna, in final, incercarea de eliminarea fizica a categoriilor cele mai defavorizate (pensionari, persoane cu veniturimici, someri, etc).
Trebuie sa constientizam aceste lucruri! Acum, in ultimul ceas, sa realizam ca puterea de a opri acest bal mascat este in mainile noastre…
Numai prin responsabilitate sociala, unitate si actiune putem deturna vagonul pe care acesti nemernici il imping din buzunarele noastre catre visteria lor.”
https://www.facebook.com/events/275705179152162/
• Salvare pentru SMURD, pagină creată în urma iniţiativei Observator, jurnalul de ştiri al Antenei 1, de a strânge semnături pentru modificarea proiectului noii legi a sănătăţii. Până acum pagina are 218458 de like-uri. https://www.facebook.com/events/275705179152162/#!/SalvarepentruSMURD?sk=wall
• Spuneti NU desfintarii serviciului public de urgenta – SMURD, este o cauză (cause) iniţiată de doctorul Florin Buicu pe data de 30 decembrie 2011. Până acum cauza are aproape 200000 de susţinători. http://www.causes.com/causes/644377-spuneti-nu-desfintarii-serviciului-public-de-urgenta-smurd 

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE