Opoziţia cere anticipate, Puterea vrea dialog Politic
  • admin
  • 0 comentarii
  • 50 Vizualizări

Opoziţia cere anticipate, Puterea vrea dialog

2caaaaaaaaaaaaaaap_01.jpgSenatorii şi deputaţi au dezbătut ieri, în cadrul unei reuniuni extraordinare a Parlamentului, situaţia politică, socială şi economică a României, ca urmare a presiunilor exercitate de manifestaţiile organizate în ultima săptămână în majoritatea reşedinţelor de judeţ din ţară. „Principala soluţie pentru ieşirea din criză este schimbarea de atitudine faţă de cetăţean”, a spus deputatul PDL Doru Oprişcan. „Organizarea de alegeri anticipate este singura soluţie deoarece un Guvern erodat, un Guvern nu poate să mai facă nimic pentru România”, a afirmat deputatul PNL Ciprian Dobre. „Trebuie să păstrăm mai mult simţ practic şi pragmatism”, a declarat deputatul UDMR Kelemen Attila. „Cred că încă nu putem vorbi despre o criză politică atâta timp cât există un Guvern stabil, există un Guvern şi un Parlament care îşi desfăşoară activitatea”, a fost de părere senatorul UNPR Corneliu Grosu.
Doru Oprişcan face apel la dialog

Deputatul PDL Doru Oprişcan este de părere că soluţia ieşirii din criza politică cu care se confruntă România este dialogul cu cetăţenii, în special atunci când sunt luate decizii care îi privesc în mod direct pe aceştia. „Cred că principala soluţie pentru ieşirea din criză este schimbarea de atitudine faţă de cetăţean, o altă comunicare pentru fiecare pas care priveşte cetăţeanul, mă refer la o dezbatere înainte de a se lua anumite măsuri care privesc cetăţeanul”, a declarat Doru Oprişcan. „Dacă ne bucurăm de o credibilitate şi o stabilitate politică şi o oarecare stabilitate economică, comparativ cu alte state membre ale Uniunii Europene, ar fi păcat să le pierdem din cauza disperării Opoziţiei că va scădea în sondaje până în noiembrie, când vor fi alegerile”, a completat deputatul PDL.

Ciprian Dobre speră în alegeri anticipate

Deputatul PNL Ciprian Dobre crede că cea mai bună soluţie care poate fi luată în contextul actualelor evenimente este demisia guvernului şi organizarea de alegeri anticipate, după modelul altor ţări care au trecut prin situaţii similare. „Soluţia e cea văzută în toate statele care s-au confruntat cu o asemenea criză politică şi economică, de exemplu în Italia Guvernul şi-a dat demisia şi a plecat acasă. Organizarea de alegeri anticipate este singura soluţie deoarece un Guvern erodat, un Guvern incompetent nu poate să mai facă nimic pentru România pentru că nu se mai bucură de sprijinul cetăţenilor, a poporului român. De aceea e nevoie de alegeri, pentru a avea un alt Parlament, un alt Guvern, care să se bucure de sprijinul cetăţenilor. Dealtfel, poate câştigă PDL alegerile, poate USL”, a afirmat Ciprian Dobre.

Kelemen Attila crede în pragmatism politic

Deputatul UDMR Kelemen Attila a declarat că în timpul dezbaterii parlamentare de ieri a auzit prea puţine soluţii şi prea multe atacuri reciproce care nu fac decât să adâncească tensiunea şi criza politică. „Prea multe soluţii n-am auzit astăzi (ieri – n.r.) din gura niciunuia care a vorbit în Parlament. Au fost atacuri reciproce şi sunt convins că soluţia ieşirii din criză nu este să mărim criza cu orice preţ. O instabilitate se poate foarte uşor genera, Europa e plină acum de ţări care mai mult sau mai puţin au probleme sociale şi economice şi cred că România a acumulat totuşi o doză de încredere în ultimii ani şi nu cred că trebuie să fie stricată acest capital obţinut”, a precizat Kelemen Attila.
Potrivit acestuia, decalarea alegerilor cu două – trei luni ar fi acceptabilă, iar politicienii ar trebui să privească situaţia cu mai mult pragmatism şi mai puţină patimă. „Suntem într-un an electoral şi cred că nu e foarte mare lucru că faci cu două sau trei luni mai repede aceste alegeri. Într-adevăr, alegerile sunt necesare dar vor urma şi aşa. Cred că trebuie să păstrăm mai mult simţ practic şi pragmatism, iar aceste probleme nu trebuie judecate doar din punct de vedere politic”, a adăugat deputatul UDMR.

Corneliu Grosu spune că nu există criză

În opinia senatorului UNPR Corneliu Grosu, deocamdată nu se pune problema existenţei unei crize politice, având în vedere că atât Parlamentul cât şi Guvernul îşi desfăşoară activitatea în condiţii normale. „Cred că încă nu putem vorbi despre o criză politică atâta timp cât există un Guvern stabil, există un Guvern şi un Parlament care îşi desfăşoară activitatea. Este un moment de frământări în care şi Opoziţia dar şi cei de la Putere îşi pun întrebări la care n-au găsit răspunsul. Adică dacă îl dăm jos pe Băsescu şi pe Boc, cum a cerut Crin Antonescu şi a venit domnul Ponta şi a spus că noi nu ne-am înţeles să-l dăm jos pe Boc şi să-l punem pe Ponta şi să-l dăm jos pe Băsescu şi să-l punem pe Antonescu, noi ne-am întâlnit azi pentru altceva. Deci e primul semn pentru mine că nici eu încă nu ştiu ce vor”, a declarat Corneliu Grosu. „Părerea mea este că va trebui punctual vis a vis de demiterea premierului şi a preşedintelui să se facă ceea ce prevede Constituţia şi aici se închide orice discuţie. Cel care hotăreşte asemenea măsuri radicale este Parlamentul, or azi (ieri – n.r), Parlamentul nici măcar nu şi-a pus această problemă”, a mai spus senatorul UNPR.
Alex TOTH alextoth@zi-de-zi.ro

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE