Lecţii mai atractive cu Discovery Chanel Social
  • admin
  • 0 comentarii
  • 65 Vizualizări

Lecţii mai atractive cu Discovery Chanel

10_3_04.jpgDiscovery Networks, compania care deţine posturile Discovery Channel, Animal Planet sau Discovery Science, în colaborare cu Ministerul Educaţiei au lansat proiectul “Şcoala Discovery”, un program prin care se urmăreşte integrarea resurselor audio-video şi new media în procesul de educaţie. În acest sens Discovery Channel Romania va difuza o serie de programe educative în fiecare zi, de luni până vineri, la ora 14.00 şi apoi în reluare, sâmbăta şi duminica. Programele prezintă subiecte ştiinţifice, de la chimie şi matematică, fizică, biologie şi ecologie până la invenţii.
Patru şcoli selectate din judeţ
La proiect au fost invitate 100 de unităţi şcolare de învăţământ din România, dintre care patru din judeţul Mureş. Acestea sunt: Grupul Şcolar „Gheorghe Marinescu”, Colegiul Economic „Transilvania” , Colegiul Teoretic „Traian Bârseanu”  din Târnăveni şi Gimnaziul „Miron Neagu” din Sighişoara. Proiectul durează un an de zile, primul pas fiind programul de instruire, derulat săptămâna trecută la Sibiu.
Am cablat mai multe săli de clasă
„Practic, imaginea nu predă, dar este un instrument auxiliar ce poate fi mai uşor asimilat de către elevi Aceste emisiuni sunt pot fi urmărite cu elevii la clasă, chiar în acest sens am cablat mai multe săli de clasă ca să putem urmări aceste emisiuni pentru a fi folosite ca temă pentru elevi.”
Dorin Lobonţ, director, Grupul Şcolar „Gheorghe Marinescu”
Trebuie o planificare adecvată
“Este important această modalitate inedită de a studia,  în măsura în care profesorii includ aceste programe în lecţiile tradiţionale. Lecţia se desfăşoară totuşi în clasă, şi trebuie o planificare  adecvată pentru a asigura succesul unui asemenea demers.”
Ioan Suciu, directorul Liceului Teoretic “Andrei Bârseanu” Târnăveni
Suport pentru elevi
“Momentan copii urmăresc aceste emisiuni doar acasă, în curând urmează să se stabilească modul cum le vor putea urmări la orele de curs. Era nevoie de acest mod de a studia, ca suport pentru elevi. De multe ori întreabă elevii de ce să învăţ o anumită teoremă sau lege, şi unde o aplic şi aceste programe sunt binevenite. Totul e să găsim metoda ideală de a introduce în şcoală acest program.”
Daniela Nistor, prof. chimie, Liceului Teoretic “Andrei Bârseanu” Târnăveni
În folosul programei şcolare
“Se vrea adusă în sala de clasă această Şcoală Discovery, un program prin care se folosesc metode audio-video noi, didactice, interactive care să împlice şi elevul. La materia pe care o predau, la biologie, materialele respective sunt adaptate şi pentru programa şcolară.”
Coşa Daniela, prof. biologie, Colegiului Economic “Transilvania”
Metodă inedită îndrăgită de elevi
“Aceste programe nu înlocuiesc profesorul, ele de fapt realizează introducerea în cadrul noţiunilor şi lecţiilor, dar partea de aplicare, de exersarea formulelor, revine totuşi cadrului didactic. Personal le-am recomandat elevilor să urmărească aceste emisiuni, încă nu am verificat câţi au înţeles, pentru că acum suntem într-o perioadă de pregătiri la olimpiada de matematică, dar colegii mei, la fizică, chimie, biologie, folosesc deja metoda pentru că este una inedită, nouă, şi care prinde la copii.”
Prof. Adriana Stângu, director Gimnaziul de Stat „Miron Neagu” Sighişoara

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE