Utilizatorul terenului primeşte sprijin financiar de la APIA Social
  • admin
  • 0 comentarii
  • 38 Vizualizări

Utilizatorul terenului primeşte sprijin financiar de la APIA

9-1_61.jpgPentru o mai bună derulare a activităţilor de primire a cererilor de sprijin pe suprafaţă începând cu 1 martie 2012, APIA derulează în această lună campania “Lucrezi terenul, depui cerere, primeşti fonduri europene şi naţionale. APIA te aşteaptă!”. Despre această campanie ne-a vorbit Tet Ioan, directorul executiv APIA Mureş
Reporter: Cu ce ocazie această campanie?
Tet Ioan:
Elementul de bază în Campania 2012 este reprezentat de  schiţarea electronică a hărţilor şi a amplasamentelor din cererea de plată, respectiv utilizarea instrumentului tehnic IPA online. APIA Mureş a reuşit în Campania 2011, în proporţie de 99,8 la sută preluarea cererilor prin această procedură IPA online, procedură cu care fermierii mureşeni sunt obişnuiţi. Avem o campanie de dus în luna februarie până la începutul lunii martie cu un obiectiv general prioritar, informarea fermierilor cu privire la fondurile destinate, schemele măsurilor de sprijin, cât şi de modalitatea de accesare a acestor forme de sprijin.
Rep.: Cum se va derula această campanie ?
T.I.:
Vom avea campanii de informare cu fermierii organizate în perioada 20-24 februarie la sediile pe care le stabilim împreună cu primăriile din judeţ.  Aceste sesiuni de informare vor veni în sprijinul fermierilor, în pregătirea lor în ceea ce priveşte completarea cererilor de sprijin.
Rep.: Ce noutăţi aduce această sesiune ?
T.I.:
Ca şi noutăţi, în acest an fermierii îşi vor putea accesa parola de lucru prin utilizarea CNP-ului, sau prin utilizarea ID-ului pe care îl are fiecare fermier. În acest sens , noi am beneficiat deja la data prezentă de ajutorul tuturor primarilor din judeţ, prin tipărirea tututror dosarelor personalizate pentru fermierii mureşeni. Este un lucru unicat în ţară, toţi fermierii nu vor mai merge să-şi cumpere dosare de nu ştiu câte feluri din diferite locuri, ele au fost comandate şi achitate de către primării, iar fermierii la momentul respectiv au dosarele gata pregătite pentru completarea cererilor pe suprafaţă.
Rep. Ce sfaturi daţi fermierilor ?
T. I.:
O altă noutate este obligativitatea ca la dosar să fie şi adeverinţa doveditoare a dreptului de utilizare eliberată de către primărie, obligatoriu. În acest sens aş ruga toţi fermierii mureşeni, în avans, faţă de datele la care vor fi programaţi pentru depunerea acestor cereri să meargă să-şi completeze din timp registrul agricol. Rog proprietarii de teren care până nu de mult nu înţelegeau că este o mare diferenţă între calitatea de utilizator şi cea de proprietar, că dreptul de a primi acest sprijin financiar îl are utilizatorul terenurilor agricole şi de calitatea de proprietar de teren.
Rep.: Ce este Telefonul verde?
T.I.: Tel verde, cum este el numit, este un instrument prin care fermierii pot afla mai multe informaţii. La APIA Mureş am instalat acest telefon la care va răspunde directorul adjunct APIA Mureş la numărul 0372 959 644. Stăm la dispoziţia fermierilor cu toate informaţiile pe care le solicită ei. Avem pregătit la nivel de centre locale puncte de informare, şi rugăm fermierii să nu lase această depunere de solicitări de sprijin pe ultima perioadă.
Rep.: Există şi o noutate la închiderea dosarelor.Care este aceasta?
T.I.:
Anul trecut, închiderea dosarului prin IPA online o făcea fermierul prin accesarea steguleţului. Urmarea faptului că au fost foarte multe nereguli, APIA Central a stabilit o altă procedură, închiderea dosarului se va face de către angajatul APIA în prezenţa fermierului. Pe undeva ne încurcă acest lucru, deoarece vom fi nevoiţi să fim în permanenţă în legătură directă cu fiecare fermier. Pentru acest lucru îi vom ruga pe toţi fermierii să găsească înţelegere , noi vrem să eliminăm toate erorile în dosarele depuse de ei.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE