Lucrările hidrotehnice în siguranţă pe cursurile de apă din judeţ Social
  • admin
  • 0 comentarii
  • 32 Vizualizări

Lucrările hidrotehnice în siguranţă pe cursurile de apă din judeţ

3-2_1ccf93.jpgAdministraţia Bazinală de Apă Mureş a prezentat situaţia hidrologică şi cea privind lucrările hidrotehnice  din bazinul hidrografic Mureş. Astfel pe cursurile de apă în această perioadă debitele au fost în general staţionare şi în uşoară scădere şi se situează sub mediile multianuale lunare, pe cursurile de apă din bazinul hidrografic al râului Mureş. Formaţiunile de gheaţă (pod de gheaţă compact, pod de gheaţă întrerupt, pod de gheaţă cu ochiuri, gheaţă la maluri, năboi) existente pe majoritatea cursurilor de apă au fost în extindere şi intensificare. Predomină podul de gheaţă pe râurile Mureş, Arieş, Târnava Mare, Târnava Mică.  De asemenea nivelurile pe râuri la staţiile hidrometrice se situează sub cotele de atenţie. În ce priveşte  acumulările permanente, nivelurile în acumulări se situează sub nivelul normal de retenţie, având coeficienţii de umplere cuprinşi între 57 şi 78%. Se înregistrează pod de gheaţă, grosimea gheţii variind între 15 şi 32 cm.
Monitorizarea continuă a cursurilor de apă                                                      
În ceea ce priveşte modul de comportare a lucrărilor hidrotehnice aflate în administrare echipele Administraţiei Bazinale de Apă Mureş, prin subunităţile sale teritoriale, supraveghează şi verifică continuu instalaţiile şi echipamentele  barajelor, precum şi prizele de alimentare cu apă pentru populaţie şi agenţi economici, acestea fiind menţinute în perfectă stare de funcţionare, pe timp friguros.
“În conformitate cu programul de iarnă, Administraţia Bazinală de Apă Mureş asigură monitorizarea continuă a cursurilor  de apă, având pregătite utilajele pentru eventualele intervenţii în secţiunile critice cu aglomerări de gheţuri. Astfel, în secţiunile critice, la nevoie, cu sprijinul Inspectoratelor Judeţene pentru Situaţii de Urgenţă, se va asigura spargerea sloiurilor de gheaţă pentru a preveni eventualele inundaţii şi blocarea instalaţiilor şi funcţionarea acestora în siguranţă. De asemenea, în cazul prizelor de alimentare cu apă aflate în administrare, s-au luat şi se vor lua în continuare toate măsurile necesare, astfel încât să nu fie afectată alimentarea cu apă a populaţiei. Până la această oră, nu a fost înregistrată nicio problemă în funcţionarea lucrărilor hidrotehnice, acestea comportându-se în condiţii de siguranţă” a precizat Teodor Giurgea, directorul Administraţiei Bazinale de Apă Mureş.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE