Creşte numărul cazurilor de viroze şi gripă Sanatate
  • admin
  • 0 comentarii
  • 26 Vizualizări

Creşte numărul cazurilor de viroze şi gripă

4-3_25.jpgFrigul înregistrat în ultima perioadă a dus la creşterea numărului de viroze respiratorii şi în special al gripelor de sezon. Totodată, în judeţul Mureş, s-au înregistrat deja două decese datorate hipotermiei.
Potrivit raportărilor efectuate de medicii de familie la Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Mureş, în săptămâna 30 ianuarie-5 februarie s-a înregistrat o creştere a numărului de viroze respiratorii, 2930 cu peste 400 mai multe decât în săptămâna precedentă, însă numărul pneumoniilor este în scădere, fiind înregistrate 556 de cazuri, faţă de 627 înregistrate în săptămâna anterioară.
Totodată au început să crească numărul gripelor de sezon, mai ales că campania de vaccinare împotriva gripei de sezon este oprită de mai bine de o lună. „Cazurile de gripă au crescut, pentru că noi până în decembrie nu am avut cazuri. Primele le-am avut în luna ianuarie, aşa câte una pe săptămână, până la patru şi în săptămâna 30 ianuarie-5 februarie s-au înregistrat patru. A început să circule virusul probabil şi din cauza vremii”, a declarat dr. Gabriela Uifălean, purtătorul de cuvânt al DSP Mureş. În ceea ce priveşte cazurile de hipotermie, de la sfârşitul lunii ianuarie s-au înregistrat deja două decese datorate frigului. Primul a avut loc în urmă cu aproape două săptămâni, iar al doilea la sfârşitul săptămânii trecute. „Este vorba de două persoane în vârstă, doi bărbaţi. Unul în vârstă de 81 de ani şi celălalt de 83 de ani, din Târgu Mureş, respectiv Reghin”, a mai spus dr. Uifălean.
Specialiştii din sănătate publică recomandă populaţiei să asculte sfatul medicilor şi să respecte regulile de igienă. Măsurile de igienă personală, precum spălarea cu apă şi săpun a mâinilor,  folosirea batistelor  pentru strănut sau tuse sunt importante pentru prevenirea îmbolnăvirilor prin afecţiuni respiratorii, şi în special prin gripă. Respectarea unui regim de viaţă sănătos printr-o alimentaţie bogată în proteine, legume şi fructe, odihnă este esenţială pentru menţinerea unui corp sănătos. De asemenea, persoanele vârstnice, în special cele cu afecţiuni cronice cardiace şi respiratorii este bine să evite deplasările şi frecventarea locurilor aglomerate care creează premisele îmbolnăvirii sau a apariţiei complicaţiilor afecţiunilor existente.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE