Oierii salută trecerea activităţii sanitare la Ministerului Agriculturii Agricultura
  • alin.zaharie
  • 0 comentarii
  • 124 Vizualizări

Oierii salută trecerea activităţii sanitare la Ministerului Agriculturii

Medicii veterinari din structura Autorităţii Naţionale Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor vor fi coordonaţi direct de Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR), după ce reprezentanţii executivului au adoptat o serie de măsuri pentru funcţionarea unor instituţii din acest domeniu.

“Parcă trăgeam în două direcţii”

Măsura este salutată de crescătorii de animale, de oieri în mod special, care cred că acestă măsură va duce la o mai bună corelare a activităţii lor cu cea a medicilor veterinari, părere împărtăşită şi de Vasile Ionaş, secretarul Sindicatului Naţional al Crescătortilor de Ovine din România. “Fiind la guvern această agenţie era un fel de stat în stat, făceau cam ce vroiau ei şi acum cu trecerea în subordinea Ministerului Agriculturii am putea să avem atribuţii comune. Parcă tragem în două direcţii de multe ori, dar acum sperăm să avem mai multă înţelegere fără a face rabat de la ce înseamnă siguranţa alimentară, igiena şi bunăstarea animalelor şi toate celelalte aspecte. Trecerea ANSVSA  în subordinea Ministerului Agriculturii  a fost un deziderat mai vechi al nostru pe care l-am cerut încă de acum patru, cinci ani, dar niciodată nu s-a rezolvat cât a aparţinut strict de guvern. Dacă ministrul agriculturii spunea ceva să facem, trebuia să aşteptăm părerea guvernului. Este o trecere benefică a acestei instituţii care poate să deblocheze foarte multe din acţiunile care s-au împotmolit”, a declarat Vasile Ionaş.

“Sunt speranţe să fie mai bine”

Problemele crescătorilor de animale vizează şi în acest an problema păşunilor, a Camerelor Agricole precum şi plăţii subvenţiilor la timp. “Una dintre problemele crescătorilor de animale se referă la plata la timp a subvenţiilor care cât de cât s-a rezolvat, dar nu în totalitate şi la valoarea care a fost când trebuia să depăşim 15 euro pe cap de ovină, iar noi am ajuns doar la 10 euro. Acum cu noua configuraţie politică sunt speranţe să fie mai bine şi pentru sectorul zootehnic având în vedere că actualul ministru al agriculturii este de profesie zootehnist. Chiar dacă e un om politic, face parte din acest domeniu al zootehniei, şi nu medic ginecolog, inginer electronist cum au fost alţii, şi după domnul Cioloş, comisarul European, în materie de specialist în acest domeniu este ministrul Constantin”, a menţionat Vasile Ionaş.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE