FOTO: BC Mureş îşi asigură locul în play-off BC Mures
  • mihai.veres
  • 0 comentarii
  • 55 Vizualizări

FOTO: BC Mureş îşi asigură locul în play-off

În etapa a XXIII-a din Liga Naţională de Baschet Masculin, BC Mureş Târgu-Mureş a învins sâmbătă, pe teren propriu formaţia Energia Rovinari cu scorul de 64-53 (14-12, 15-15, 22-15, 13-11).

Sferturi economicoase

Primul joc pe teren propriu a mureşenilor după aproape o lună, după trei partide în deplasare, a fost unul dintre meciurile campionatului cu un număr foarte mic de puncte înscrise. Deşi mureşenii au câştigat trei din sferturi şi au încheiat unul la egalitate, doar în una dintre cele patru acte au reuşit să înscrie mai mult de 15 puncte. Partida s-a disputat, îndeosebi la început sub presiune, mai ales pentru Energia, care îşi juca una dintre ultimele cărţi pentru calificarea în play-off. Mureşenii încearcă obinerea unui loc cât mai bun şi aveau de confirmat victoria de la Oradea. La pauză scorul pe care îl indica tabela era unul demn de juniori, sau a unui sfert cu atacuri foarte productive: 29-27. Fără să reuşească despinderea, cei care s-au aflat la conducere au fost elevii lui Srecko Sekulovic.

Un start mai bun la reluare şi atât

 

În mai puţin de două minute de la reluarea jocului, mureşenii au înscris jumătate din totalul reuşitelor de trei puncte din întreaga partidă, prin Ivanovic, Peciukas şi Martinic, Energia a revenit însă la jumătatea sfertului şi a dat emoţii serioase fanilor mureşeni, reuşind să preia conducerea. Mureşenii au revenit rapid la conducere, după care au obţinut pentru prima dată un avantaj de 10 puncte. Cea mai mare diferenţă s-a înregistrat la intrarea în ultimul minut, 13 puncte, BC Mureş a controlat partida, s-a apărat foarte bine, dar şi atacul a suferit în continuare. Cel mai eficient jucător al jocului a fost Goran Martinic, datorită celor 23 de puncte, 7 recuperări şi 7 pase decisive, iar Ivan Ivanovic a reuşit un double-double cu 15 puncte şi 10 recuperări. Înaintea ultimei etape, una uşoară, cu Timba Timişoara, “tigrii” au două partide foarte grele, la U Mobitelco Cluj şi pe teren propriu cu CSU Atlassib Sibiu.

Au evoluat formaţiile: BC Mureş: Goran Martinic 23 (1×3), Ivanovic 15 (2), Mladenovic 9, Peciukas 6 (1), Jelenic 5 (1), Jucan 3 (1), Brown 3. Au mai jucat Jakab şi Lupusavei.

Energia: Darby 17, Jazvin 12, Karpelesz 8 (2), Milosevic 6, Watson 4, Troupe 3 (1), Keerles 3. Au mai evoluat Tudosă, Vlaicu şi Ştefan.

 

Foto: Miruna OBRAZ

[zizigallery id=1128]

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE