BC Mureş-CSU Atlassib, un meci pentru podium BC Mures
  • mihai.veres
  • 0 comentarii
  • 105 Vizualizări

BC Mureş-CSU Atlassib, un meci pentru podium

În penultima etapă a Ligii Naţionale de Baschet Masculin, BC Mureş Târgu-Mureş întâlneşte sâmbătă, 29 martie, de la ora 20.00, pe teren propriu ocupanta locului III în clasament, CSU Atlassib Sibiu. Cu două etape înaintea încheierii sezonului regulat, oaspeţii au cu un punct mai mult decât mureşenii şi o victorie la limită, 77-75 în întâlnirea din tur. O victorie la peste două puncte a echipei lui Srecko Sekulovic ar urca echipa pe locul al treilea, având în vedere că în ultima etapă au o sarcină mult mai uşoară. BC Mureş va înfrunta tot pe teren propriu pe Timba Bimişoara, în timp ce sibienii vor avea de înfruntat pe teren propriu Steaua, aproape eliminată din play off.

Echilibru aproape perfect

Cu locul IV asigurat, BC Mureş are de luat o revanşă după înfrângerea din tur, partidă care s-a disputat la începutul acestui an, fiind amânată la data disputării etapei. Este a 22-a întâlnire cu sibienii, bilanţul fiind favorabil „tigrilor” cu 11-10. Până în prezent, mureşenii au învins de trei ori în meciurile din deplasare, faţă de doar două succese ale oaspeţilor în „junglă”. Ultima reuşită a Atlassibului la Târgu-Mureş datează din urmă cu opt ani, scor 79-99, fiind a treia victorie sibiană în tot atâtea întâlniri. Mureşenii au obţinut ultima victorie pe terenul adversarei în ediţia trecută. Cele două au prefaţat şi startul actualei ediţii, întâlnindu-se în prima etapă din Cupa României. Cu un lot redus de accidentări, partida tur a fost câştigată de sibieni pe teren propriu cu 84-78, dar BC Mureş a obţinut uşor calificarea în sferturi, după un categoric 100-74 în retur.

Optimismul echipe „pe val”

După ce şi-au asigurat un loc în primele patru în urma victoriei din etapa trecută de la U Mobitelco Cluj, conducerea mureşenilor este încrezătoare în echipă şi îşi doreşte o victorie care să-i urce încă un loc în clasament. „Avem o nouă săptămână densă, cu meciuri grele, care se încheie cu meciul de sâmbătă. Victoria de la Cluj este foarte importantă şi cred că putem concretiza pasa bună în care ne aflăm. Cu Sibiul avem şi o revanşă de luat pentru înfrângerea din ultimele secunde la meciul din tur şi vrem să dovedim că a fost doar o greşeală. Nu contează cu cine vom pica în primul tur din play off, nu avem preferinţe, ştim că acesta este un alt campionat. Sperăm doar să pornim cu forţe proaspete şi să trecem de primul tur, în semifinale cel puţin”, sunt speranţele preşedintelui BC Mureş, Cornel Lungu.

Acelaşi optimism îl manifestă şi tehnicianul care a calificat echipa în finala ediţiei trecute, Srecko Sekulovic. „Chiar dacă avem asigurat locul în primele patru, meciul cu Sibiul este unul important pentru moralul echipei. Ştim că va fi greu, Atlassib are jucători valoroşi, iar fostul nostru jucător, Ceskovic va fi mai motivat împotriva noastră. Nu multe echipe au reuşit să învingă Sibiul, dar vom juca pentru locul trei”, a spus Sekulovic.

Toate odată în ultima etapă

Federaţia Română de Baschet a decis ca toate jocurile din cadrul ultimei etape ale Sezonului Regulat să se dispute simultan, în ziua de sâmbătă, 5 aprilie, cu începere de la ora 18.00. ”La stabilirea orelor de începere a jocurilor, pentru evitarea cheltuielilor suplimentare se va ţine cont de graficul de deplasare al echipelor vizitatoare”, s-a menţionat în comunicatul forului baschetbalistic.

 

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE