Visele copiiilor şi banii părinţilor Sport
  • mihai.veres
  • 0 comentarii
  • 255 Vizualizări

Visele copiiilor şi banii părinţilor

Am publicat în zilele trecute un articol despre apariţia unei noi echipe de polo în Târgu-Mureş. Se pare că iniţiatorul, Gagyi Csaba are mulţi duşmani pe de o parte, prieteni pe de alta. Reacţiile au fost astfel contradictorii. Cu excepţia celor care au semnat pentru Aquasport, toate celelalte comentarii sunt mai degrabă tendenţioase. Nu înţeleg de ce prezentarea naşterii unei echipe este ceva negativ. Nu s-a menţionat despre niciun palmares al iniţiatorului, doar faptul că a înfiinţat echipa pentru copii şi ceea ce a declarat, fiind citat. Stimaţi domni Viorel Rus şi Vargancsik J, dacă aveţi dispute sau antipatii cu x sau y persoană, nu înseamnă că acei copii care vor să facă polo sunt obligaţi să facă parte din alt club, părinţii au ales. Nu cred că pentru fiecare declaraţie trebuie să facă cineva anchetă, dacă acestea sunt reale, poate afirmaţi şi dvs neadevăruri. Dacă ar trebui sa investigăm trecutul şi activitatea unora şi să ne luăm după declaraţiile adversarilor, ar fi necesar să ne schimbăm profilul. Poate mulţi nu ar mai avea ce căuta acolo unde unii stau pentru avantaje materiale şi fac totul de mântuială, caracteristic României. Rezultatele se văd cu ochiul liber. Noi informăm. Am avut recent o altă dispută între cluburi rivale. Nu prima, probabil nici ultima. Mi s-a spus: ”Dai pe aceeaşi pagină rezultatele echipei mele de la competiţia organizată de mine alături de cele ale duşmanilor, îmi eşti şi tu duşman”. Răspuns: ”Când ei sunt organizatori, participi şi ai rezultate bune, unde să le prezint?”.

Dacă aşa consideraţi, clubul poate să fie şters din baza noastră de date. Păcat, copiii nu merită asta. Lucraţi cu ei, învăţaţi-i ce este spiritul de fair play! Dovediţi că sunteţi mai buni prin muncă, nu prin împroşcarea cu noroi, faceţi concurenţa constructivă! Altfel, vă bateţi joc de visele lor şi de banii părinţilor. Deocamdată aşa funcţionează la noi, din asta trăiţi. Valabil pentru toţi!

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

  • Buna ziua , in sfarsit se trezesc si cetatenii orasului nostru. Multumesc lui dumnezeu ca mai exista oameni care au cyraj sa spuna adevarul. Domnule Veres, nu are nimeni nimic cu un club nou infiintat, doar ca si d-va ar trebui sa informati corect publicul si anume :
    1. Polo Club Mures este o asociatie non profit care nu este AFILIATA LA FR POLO ! mai intai ar trebui sa fie afiliata sa participe la minim o competitie si apoi sa vorbim de polo, care in opinia d-vs ” ESTE CONTINUAT DE ACEST CLUB” adica celelalte cluburi doresc ce ? Doar noul club sustine poloul ? Domnule Veres in opinia mea personala sunte-ti un om inimos care doreste sa promoveze sportul la nivel local si va respect, dar va rog mult de tot cand scrie-ti ceva sa va si documenta-ti ca atare. D-vs ar trebui sa informati corect si obiectiv evenimentele asa cum sunt ele , sa va informati mai ales atunci cand promovati indivizi certati cu bunul simt. Va rog sa va informati care sunt membrii fondatori ai acestui clu si sa informati opinia publica, apoi va rog sa va documentati de trecutul acestui individ care culmea vorbeste in numele copiilor si a poloului romanesc . Maine dl Vlad Hagiu este in Tg Mures, vineri vin si alti oficiali ai FR Polo , si ar trebui sa ii contacta-ti sa vedeti cum este vazut la FR Polo, acest individ care se ocupa doar de ” smecherii” cand era antrenor la noi la Torpi unde ne-a adus MARI PREJUDICII DE IMAGINE” LA NIVEL NATIONAL SI NU NUMAI. Daca va intereseaza va pun in legatura cu dl antrenor Kadar de la Szentes , care va va face si o istorie a datoriilor pe care le are in acea localitate. Poate intreba-ti cluburile din Arad, Cluj Napoca si Oradea , de cand li se cer pasapoarte in campionatele zonale din Ungaria ? Cum acest individ a terfelit imaginea Romaniei in strainatate, folosind copii pe fals mult mai mari ca varsta, cum a cumparat de la Copy Shop Tg Mures medalii pe care apoi a sustinut ca le-a castigat in Ungaria, etc. D-vs stiu ca sunte-ti un om minunat doar ca uneori va lasa-ti prea usor pacalit . Nu vorbesc doar ca sa fac rau cuiva, doresc doar ca altii sa nu mai fie pacaliti de acest individ , sa nu mai amageasca alti copii. Sunt in oras copii care va pot spune mult mai mult din experienta lor alaturi de acest personaj.

    • Buna tuturor si din partea mea. Constat ca s-a schimbat tonul si se poate vorbi pe unul decent. Da, imi amintesc despre articolul cu bazinul de la CSU. Era ceva real, am fost la fata locului, se lucra, Gagyi Cs. era acolo, angajat chiar si am avut confirmarea unora ca se afla in vizorul conducerii in ceea ce priveste o echipa de polo de pe atunci. Despre altele, va rog sa nu mi le puneti mie in carca, n-am avut niciodata tangenta cu rotweilerii, chiar daca am vazut si la televizor stirea. Cat despre verificari, v-am explicat deja. Nu-mi permite timpul sa fac anchete despre onestitatea unora sau altora. Am mai avut replici de la diverse persoane care stiu tot ce misca in disciplina de care se ocupa, care imi spuneau ca daca intru pe x sau y site gasesc tot ce vreau. Era vorba despre una dintre ramurile sportive la care avem cateva echipe, ori eu am in vizor cteva zeci de ramuri. Imi cer scuze domnului Oros. Recunosc daca gresesc, sincer n-am observat, graba. Am zilnic atatea pe cap ca nu am timp de mine. Despre filtrare, scuze, nu stiu nimic, este altcineva care se ocupa sa nu apara nimic exprimat in limbaj neadecvat bunului simt. Am cerut eu sa nu fie eliminate cele care sunt legate de articolele publicate, dar cu decenta, tocmai pentru a nu crea gresita impresie ca cenzuram. Sincer, mi-as dori conversatii despre lucruri constructive, doar sa imi fac timp si de asta. Sincer, cei implicati ar trebui sa elimine eventualele elemente negative din jurul lor. Acum tocmai am intarziat de la inceputul meciului BC Mures si nu se cuvine, dar nu am reusit altfel sa-mi fac timp de raspuns. Scriam cateva stiri in timpl asta. Va rog sa ma scuzati, sa auzim de bine.

      • O mica precizare daca se poate: nu era pusa sub semnul intrebarii bazinul CSU sau activitatile de acolo.
        Se dadea numai un mic exemplu mai amuzant ale aberatiilor dansului, bine cunoscute, si in loc de „barfe” linie cu linie se puteau demonstra minciunile. Scuzati dar alt cuvant nu exista pentru astfel de falsitati enorme.
        Este numai varful icebergului, sincer intentia nu a fost sa va punem rottweilerii in carca… Iarasi numai am exemplificat ca de la acel articol din 2009 incoace pana in prezent, respectivul individ nu s-a schimbat deloc, ci numai s-a agravat in mai multe privinte.
        Din pacate, exista o latura mult mai neagra si mult mai dezastruoasa a „contributiei” dansului la acest sport dupa cum puteti afla de la mai multe surse.
        Ideea centrala a fost si ramane: cineva care s-a dizgratiat in mod grosolan cu ani de zile de exagerari si activitati care apartin de domeniul grotescului trebuie tratat cu un pic de… spirit analitic cand se poate.
        Altfel „informarea” simpla oricat de binevoitoare devine… dezinformare, si aceasta din pacate afecteaza si imaginea forumului de mass media in care apare. Ceea ce este un fapt regretabil pentru reputatia ziarului, pe langa dauna facuta reputatiei cluburilor si echipelor afectate de actiunile dansului.
        Cunosc ziaristi care au spus literalmente: ar dori sa scrie despre clubul XY la care activa dansul, dar pur si simplu nu-si risca reputatia profesionala cu aberatiile debitate nonstop de acesta. Este deci spre detrimentul copiilor care ar merita N ziare sa scrie despre realizarile lor… dar este povestea baiatului care a strigat „lup”… dupa prea multe minciuni, nici adevarul nu se poate crede si nu putem critica cei care au dubii automate si imediate la orice „informatie” care vine de la acest personaj.
        Sincer si cat se poate de constructiv pe o tema chiar deplorabila, apreciez foarte mult relatarile sportive si clar ca nu se pot verifica Nspe mii de informatii.
        Dar pe acel plan practic, am dat numai cateva exemple de emanatii de la respectivul.

      • Mersi pt. raspuns si punctele cheie – referitor la filtrare, am presupus acest fapt din cauza subiectului mai delicat dezbatut, dar intre timp s-a rezolvat adica au aparut acele doua raspunsuri la anumite puncte de la celalalt articol.

  • Domnule Veres, daca vreti sa cunoasteti adevarul asa cum e el va rog sa ma contactati la adresa de mail si vom discuta la telefon. Imi este teama ca va trebui sa faceti alt articol sau sa nu mai scrieti despre acest personaj dubios si despre prietenul de nedespartit.

  • Nimic nou. Am petrecut ani de zile scriind si corectand aberatiile de la anumite „personaje” din poloul local, semnat si personal si totodata in numele clubului Aquasport.
    Au fost incercari de a repara ceva din reputatia clubului si a copiilor inocenti, care nu sunt vinovati pentru acele aberatii si exagerari.
    Dar… se pare ca adevarul este prea jenant, deci 2 comentarii au fost filtrate la celalalt articol. Nu se fac afirmatii fara sprijinul faptelor documentate, si daca sunt dubii, acelea se pot – cum s-a mai spus in acele comentarii – aflate usor prin mai multe persoane care au arhive oficiale.
    Daca vorbim de integritate si adevar, atunci adevaruri partiale si cenzura faptelor documentate prea mult si prea dureros in anumite forumuri (cele care se pot aduce la cunostinta publicului) nu-si au locul.
    Cu stima, si cu speranta ca inca vor mai fi episoade pozitive in viitor,
    L. Toth

  • Cu respect dl. Veres, aici nu este vorba de dusmanii personale.
    Este dusmania intre adevar si minciuni care au adus dizgratie polo-ului muresean.

    Va mai amintiti de articolul https://www.zi-de-zi.ro/gagyi-csaba-asteapta-noua-piscina-de-la-csu/
    ? Sa vedeti cine NU a fost la Atlanta 1996:
    http://www.sports-reference.com/olympics/countries/ROU/summer/1996/WAP/
    http://en.wikipedia.org/wiki/Romania_at_the_1996_Summer_Olympics#Water_polo
    Dl. Hagiu poate sa va relateze personal…

    Cel mai bun jucator din Germania? Vedeti tabela, pe locul 118 – un an mai tarziu, devine golgheterul anului in Germania? Cel mai mare miracol din polo… http://www.jenswitte.de/tore99.htm

    Chiar si mai recent, campion mondial cu un rottweiler? https://www.zi-de-zi.ro/carlos-cel-mai-bun-rottweiler-din-lume/
    Nici nu a fost prezent, si concursul exact mentionat de dansul (deci nu este o greseala 🙂 ) a avut loc DUPA articolul publicat 🙂
    http://www.ifrottweilerfriends.org/ cu rezultatele oficiale:
    http://www.ifrottweilerfriends.org/media/file/HOJA%20DE%20RESULTADOS%20de%20trabajo.pdf

    Sa chemam lucrurile pe nume. Cele mai de sus sunt numai „mostre” de „barfe”?
    Avem o problema enorma cand faptele sunt considerate barfe, si minciuni grosolane sunt considerate fapte.

    Pe langa faptul ca pana acum toate cluburile la care a activat s-au descotorosit de dansul pentru motive bine documentate, inclusiv juridice, visurile copiilor si banii parintilor (intrebati pe oradeni inca cat vor mai astepta banii dati la dansul pentru turneu care nu a avut loc?) se pot ingriji numai bazat pe adevar si integritate.

    Deci macar sa facem diferenta intre aspecte personale si obiective, mai ales in mass media.

  • Este foarte bine ca exista inca un club.
    Dar pe langa faptul ca nici nu se poate scrie numele unora corect (am devenit Rus cumva subit) in timp ce se scrie despre fair play, respect si improscare cu noroi: da, exista o lupta continua la Mures. Nu numai la bazin, dar si altundeva.
    Istoria socanta a unor cluburi nu este ceva tendentios, mai ales cand se vorbeste de bani. Un subiect foarte bine cunoscut multora, si este un subiect legat strans de istora socanta de la 2 cluburi pana acum.
    Cred ca Dl. Moldovan se referea la alte articole din trecut, semnate chiar de Dvs. despre autobiografia si palmaresul fondatorului. Din pacate respectivele citate de la fondator sunt pline de exagerari grosolane, care se pot controla pe net in minute.
    Iritarea mea personala este ca trecutul unora la mai multe cluburi, nu numai la Mures, in mod obiectiv trebuie tinuta in cont pentru a evita exact infantilismele din trecut – altfel se repeta iar.
    Daca ati fost pe la bazin, este un aer saturat cu… multe gaze. Si pentru toate aberatiile platesc copiii totdeauna.
    Nu este o coincidenta ca acea istorie, si mentionarea „tendentioasa” a acesteia, afecteaza inca zilnic polo-ul muresean. Sa speram ca treptat se mai normalizeaza mediul sub acel cort…

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE