FOTO: Promoţia '74 a Liceului Silvic Gurghiu, din nou la şcoală Invatamant
  • I.T
  • 0 comentarii
  • 1930 Vizualizări

FOTO: Promoţia '74 a Liceului Silvic Gurghiu, din nou la şcoală

Absolvenţii promoţiei 1974 a Liceului Silvic Gurghiu şi-au dat întâlnire sâmbătă, 3 mai, la o nouă oră de dirigenţie cu ocazia “Întâlniriii de 40 de ani”  de la terminarea licelui. Au răspuns prezenţi foştii elevi al claselor XII-a A, diriginte Vári Maria, şi XII-a B, diriginte Mircea Miron, care au retrăit frumoasele clipe ale anilor de liceu.

Gazda reuniunii foştilor absolvenţi a fost directorul Colegiului Silvic Gurghiu, Marcel Mândru, bucuros că foştii elevi ai şcolii silvice revin cu drag la şcoala care i-a format. “Ne bucurăm să primim în fiecare an generaţiile care au absolvit Şcoala Silvică din Gurghiu. Avem şi în acest an întâlniri de 10, 20, 30 şi de 40 de ani de la terminarea liceului şi ne bucurăm că nu au uitat şcoala unde au studiat şi revin mereu cu drag alături de colegi la Gurghiu”, a precizat Marcel Mândru.

Amintiri cu profesoara Vári Maria 

Profesoara de limba şi literatura română, diriginta clasei a XII-a A, Vári Maria, a trăit emoţia revederii cu foştii elevi în cadrul tradiţionalei ore de dirigenţie, lăudându-i şi la cei 40 de ani de când aceştia au părăsit liceul. “A fost o întâlnire emoţionantă, frumoasă, cu oameni care lucrează în toate domeniile de activiotate, nu doar în silvicultură, oameni realizaţi, cu afaceri, cu copii frumoşi, cu familii închegate. Aceşti elevi atunci nu se dădeau în lături de la nicio activitate, erau destul de disciplinaţi deoarece atunci era un regim semimilitar. Toate materiile au fost importante pentru ei, nu doar limba română, toate au concurat la formarea lor ca intelectuali. Acum la această frumoasă revedere, la fel ca şi la cele anterioare pot spune că au o gândire lucidă şi sunt pasionaţi de meseria lor”, a afirmat profesoara Vári Maria.

Mircea Duşa, printre elevii clasei XII-a B

A doua clasă care a trăit emoţia revederii după 40 de ani de la absolvire a fost a XII-a B, diriginte Mircea Miron, clasă care în 1974 la inclus şi pe actualul minstru al Apărării Naţionale, Mircea Duşa. “Clasa a XII-a B a fost prima promoţie la care am fost diriginte la Liceul Silvic. A fost o clasă bună, pentre 50% au avut medii de 8, 9 şi 10. Printre aceşti elevi îi amintesc pe actualul ministru al Apărării, Mircea Duşa, absent din păcate de la această întâlnire, de actualul profesor de matematică Dumitru Matei, de Ioan Arcălean, Alexandru Moldovan de la Bistriţa şi mulţi alţii. Cu toate că a fost o clasă bună, doar unul singur a intrat în primul an la silvicultură laBraşov. Este vorba de Valer Antal de pe Valea Mureşului care din păcate nu se mai află printre noi. Acum, toţi sunt aproape de 60 de ani, eu am ajuns la 70, şi unii sunt schimbaţi. Au fost şi elevi care nu au fost la nici o întâlnire până acum şi era gata să nu-i mai recunosc, mai cărunţi, mai fără păr, dar important este că ne-am întâlnit, optimişti că ne vom revedea şi la întâlnirea de 50 de ani. Eu zic că şcoala silvică din Gurghiu i-a călit, cu  regretul că nu au intrat mai mulţi la silvicultură fiind aşa de buni la învăţătură”, a spus profesorul Mircea Miron, dirigintele clasei XII-a B, promoţia 1974.

Foto : Alin Zaharie

[zizigallery id=1198]

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE