„Medicinistele” au luat startul în pregătiri CSU Medicina CSŞ
  • mihai.veres
  • 0 comentarii
  • 212 Vizualizări

„Medicinistele” au luat startul în pregătiri

DSCF0019Echipa feminină de volei CSU Medicina CSȘ Târgu-Mureș s-a reunit în această săptămână. Sub comanda antrenorului bulgar Atanas Petrov, cel care a obținut la finalul campionatului trecut cea mai importantă performanță din istoria clubului, clasarea pe locul IV al primei divizii, „medicinistele”, cu un lot serios remaniat au început pregătirile. Din lotul care, sub comanda lui Paul Bogdan, a încheiat pe locul VI ultima ediție au rămas puține jucătoare. Singurele senioare rămase se mai află doar Roxana Iancu, Andreea Petra, ambele localnice și liberoul Andreea Ispas. Alte jucătoare care au mai făcut parte din lotul primei echipe, care au evoluat și în echipele de junioare sunt Loredana Dobriceanu, Alexandra Cauc și Sonia Teianu, ultima fiind însă accidentată, aflată în recuperare și va mai lipsi probabil următoarele trei luni. Au mai fost promovate tot de la echipele de junioare: centrul Eliza Varga, ridicătoarea Alexandra Babaș și liberoul Laura Molnar.
În aceste zile lotul a efectuat primele antrenamente, bazate în special pe pregătirea fizică.

Lotul va avea nevoie de omogenizare

Obiectivul pentru sezonul următor este clasarea pe podium. Cine va lupta pentru medalii? Noile achiziții, cinci la număr, sunt toate jucătoare străine. Nu au sosit toate, dar contractele au fost perfectate și ultimele se vor alătura echipei până la sfârșitul săptămânii. Una dintre acestea este jucătoare din Serbia (Olivera Medic, pentru postul de centru), una din Muntenegru (Nikoleta Perovic), alte două din Brazilia (Luana Venessa de Paula-centru și Samara Franchin-secund), ultima fiind jucătoarea slovacă Ivana Zburova, ridicătoare care a evoluat și la CSM Satu Mare.
Echipa efectuează o perioadă de pregătire fizică împreună cu preparatorul fizic Cristian Graur la baza proprie și pe Platoul Cornești, urmând ca în perioada următoare să fie stabilit programul următoarelor cantonamente și turneele de pregătire la care va participa. „Programul de pregătire fizică îl putem face aici, în baza noastră, unde avem condiții cum nu multe echipe din România se pot lăuda, una care se ridică la nivel internațional. Lotul îl consider unul valoros, l-am ales împreună cu conducerea. Nu știm încă exact valoarea echipelor din campionat, raportul de forțe s-a schimbat în ultimii ani, am văzut și anul trecut marea surpriză furnizată de echipa din Târgoviște. Ce putem spune deocamdată este aceea că vom încerca să ne calificăm între primele patru echipe, după care vom putea vorbi despre lupta pentru medalii. Fiind vorba despre un sport de echipă, vom avea nevoie în primul rând de omogenizare, acesta este un capitol extrem de important”, au fost primele declarații ale antrenorului Atanas Petrov.

Publicul trebuie să fie alături
Așa cum am amintit, programul turneelor de pregătire va fi definitivat în primul rând după ce va fi cunoscut cel legat de participarea la Cupa Balcanică, despre care încă nu se cunosc amănunte legate de desfășurare și adversară. Este preconizat un turneu în Ungaria, iar în luna septembrie ar urma să se dispute la Târgu-Mureș cea de-a VIII-a ediție a Cupei Ardealul, dar toate acestea vor fi stabilite abia în perioada următoare. Antrenorul revenit pe banca mureșencelor consideră publicul un factor deosebit de important și a ținut chiar să facă un apel la acesta. „Cred că un lucru deosebit de important este sprijinul suporterilor. Aceștia ar trebui să înțeleagă că nu poți evolua întotdeauna la același nivel, nu poți câștiga mereu, iar fetele simt din plin sprijinul suporterilor, în special cele mai tinere, care au nevoie de suportul lor”, a fost apelul lui Atanas Petrov.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE