Frunda Gyorgy propune maxim 16 judeţe/comitate/regiuni Politic
  • admin
  • 0 comentarii
  • 121 Vizualizări

Frunda Gyorgy propune maxim 16 judeţe/comitate/regiuni

111Consilierul onorific al primului ministru, Frunda Gyorgy, a declarat joi, 17 septembrie, în cadrul seminarului „Autonomie: teorie şi practică” de la Târgu-Mureş, că în contextul naţional şi european actual este imposibil ca proiectul de autonomie iniţiat de UDMR să fie adoptat şi că realist ar fi ca Uniunea să înceapă cu modificarea legii administraţiei publice locale, informează Agerpres. „Proiectul supus spre dezbatere de către UDMR e un proiect care ar funcţiona bine într-un stat de drept tolerant, nu tolerant – am greşit – într-un stat în care să îl respecţi pe cel care este de altă etnie şi de altă naţionalitate. Acolo ar putea funcţiona, în România de astăzi un astfel de proiect de lege nu are, în viziunea mea, nicio şansă să fie adoptat. Nici anul acesta, nici anul viitor şi nici în următorii câţiva ani. De aceea eu cred că ar fi mult mai realist pentru UDMR ca păstrând acest proiect pentru o oportunitate viitoare, să redacteze un proiect de modificare a Legii administraţiei publice locale, în care România să fie organizată în 15-16 judeţe/comitate/regiuni – numiţi-le cum doriţi – care să aibă aceeaşi putere decizională”, a afirmat Frunda Gyorgy.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

  • Parerea mea e ca nu trebuie sa plece nimeni nicaieri.Si nici nu trebuie sa ne toleram unii pe altii.Trebuie sa NE RESPECTAM.Nimeni nu trebuie sa fie in minoritate.Vedeti ce inseamna , conflicte , razboaie , migratie.Haideti sa ne vedem de treaba fiecare si sa lasam la o parte hirjonelile.Traiasca Romania !!!

  • Propunerea lui Frunda ,dealtfel un lucru bun pentru tara nu va fi niciodata agreata in randul romanilor care in vorbe sunt foarte milosi dar in fapte urasc minoritatile care nu vor sa „dispara” nicicum.Ba chiar vor autodeterminare,adica putere decizionala in administratiile publice locale,adica in cadrul comunitatiilor.Dovada cum cauta nod in papura cand este vorba de folosirea limbii materne ale minoritatilor ,cand este vorba de inscriptii pe o limba minoritara,cand este vorba de reinfiintarea scolilor existente dealtfel de sute de ani ale minoritatilor cand nu erau minoritari cand este vorba de denumirea unei istitutitii pe numele unui minoritar care a fost infiintatorul acelei institutii etc .Mai recent se duce lupta scrincena impotriva construirii moscheii din Bucuresti.Cel mai interesant insa este faptul ca desi nu se confrunta cu cea mai mare migratie al omenirii dau cu parerea insultand statele vecine care sunt asaltati de sutele de mii de imigranti luni de zile.

    • E dreptul tau sa pleci in Ungaria, cea mai toleranta tara din lume.
      Am impresia ca nu te uiti putin la tv, sau traiesti pe alta lume!

    • Dl hajnal, Tu ca ungur in Tg Mures ai mai multe drepturi decat eu ca roman in Tg Mures ( Ex: pe mine nu ma angajeaza la Metro daca nu stiu Magiara nici pe postul de merchendaiser) asa ca ciocul mic cu drepturile! Aveti scoli destule, toate in proprietatea statului maghiar prin interpusa biserica Caatorlica/ Reformata. Stiai ca Biserica Ortodoxa Romana nu a cerut sa i se retrocedeze nici o scoala tocmai pe principiul ca , copii sa aiba unde invata si sa nu existe riscul schimbarii destinatiei acelei scoli. Dar voi vreti cladirea lic Unirea pt a da afara romanii din ea! Cum ati facut la Bolyai! Bravo asa vreti voi convietuire! Asa ca ciocul mic la munca si cu voi si cu noi si sa facem din tara asta un loc mai bun! Nu mai rau!

  • In Romania au mai fost regiuni. Nu este o noutate.Desigur vor disparea unele resedinte de judet, distante mai mari de deplasare pentru cetateni etc.

  • tovarasul Frunda ar trebuii sa-si ceara scuze public de la cei pe care i-a turnat ,clienti,cunoscuti si poate familie iar mai apoi sa se faca mic,foarte mic si sa ne lase in pace.

  • Frunda ? Consilierul plagiatorului ? Amicul penalului Ponta ? L-am respectat in anii 90 dar asta face orice sa prinda un pic de ciolan !

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE