ASA, preluată de Cristiano Bergodi FC Municipal
  • mihai.veres
  • 0 comentarii
  • 210 Vizualizări

ASA, preluată de Cristiano Bergodi

MODENA, ITALY - AUGUST 21: Cristiano Bergodi, head coach of Modena, looks on during the Tim Cup between match Modena FC and Reggina Calcio at Alberto Braglia Stadium on August 21, 2011 in Modena, Italy.  (Photo by Gabriele Guerra / Iguana Press/Getty Images)

După etapa a XI-a, noul antrenor al echipei de fotbal ASA Târgu-Mureș este italianul Cristiano Bergodi. Născut în 14 octombrie 1964, în localitatea Bracciano, ca jucător a jucat timp de 18 ani, din 1983, la echipele din țara sa, Nuova Albano, Pescara, Lazio, Padova și și-a încheiat cariera în 2001, în Malta, la Sliema Wanderers.

Antrenor în România, din 2005

A început antrenoratul în 2002, în Italia, la Imolese și Sassuole, iar din 2004 a fost secund la Lazio și Lecce. În perioada 2005-2009 a antrenat în România. A debutat în Liga 1 în 19 noiembrie 2005, în partida Pandurii – FC Național 1-1, fiind antrenorul bucureștenilor. A mai antrenat apoi CFR Cluj (2006-2007), Rapid (2007-2008), Poli Iași (2008-2009) și Steaua (2009-2010). A câștigat Supercupa României cu Rapid în 2007 (după penalty-uri, contra lui Dinamo). A jucat finala Cupei României cu FC Național, 0-1 cu Rapid în 2006, și a salvat-o pe Poli Iași de la retrogradare la finalul sezonului 2008-2009. Cu Bergodi pe bancă, CFR a terminat pentru prima dată în istoria clubului pe podiumul Ligii 1 (locul 3 în sezonul 2006-2007). Din 2010, timp de 4 ani a antrenat din nou în Italia, la Modena, Pescara și Brescia, după care a revenit în returul sezonului trecut la Rapid. Stafful tehnic cu care va lucra va fi completat cu Luigi Ciarlantini (antrenor secund) și Matteo Spatafora (preparator fizic).

Optimism din partea noului tehnician

După despărțirea de Vasile Miriuță, Cristiano Bergodi a acceptat oferta mureșenilor și a ajuns destul de repede la un consens cu cei din conducere. Primul său contact cu echipa a avut loc direct la un meci oficial al echipei, în deplasarea pentru meciul din Cupa României cu Bucovina Pojorâta, unde s-a dus după semanrea contractului să vadă pentru prima dată echipa. Înainte de debutul său oficial, acesta a dat o declarație la postul de televiziune Digi Sport. „Ne-am înțeles și sper să facem o treabă bună. Cu actualul lot, avem forța pentru a ne bate pentru play-off. Acesta este primul obiectiv. Apoi va urma un mini-campionat, în care vom încerca să câștigăm. Este adevărat că s-a schimbat formula față de anul trecut, dar au venit jucători buni, experimentați. Una peste alta, mă bucur că am venit aici și vreau să fac treabă bună cu băieții. Nu m-a surprins oferta, dar le mulțumesc celor din conducere pentru că m-au ales ca antrenor. Mă bucur că m-am întors, sunt recunoscător fotbalului românesc, unde am lucrat cu plăcere în ultimii ani. Este o nouă provocare pentru mine, dar echipa e bună, a jucat pentru titlu sezonul trecut. Eu sper că pot lua titlul cu Târgu-Mureș, cred că ne vom lupta cu Steaua, Dinamo și Astra. Când iei o echipă din mers nu e niciodată ușor, trebuie și puțină răbdare când un antrenor vine din mers, dar ne punem pe treabă imediat și vedem ce se poate face. Nu mă interesează în acest moment partea financiară, eu vreau să lucrez, pentru că asta este meseria mea. Acum, trebuie să-i motivez pe jucători pentru că ne interesează și meciul din Cupă, dar și cel cu CFR, de vineri”, a spus Bergodi, care va fi prezentat oficial miercuri.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE