Dezbateri împotriva traficului de persoane Invatamant
  • edith.veres
  • 0 comentarii
  • 133 Vizualizări

Dezbateri împotriva traficului de persoane

Informare si concursuri sustinute de ANITPŞase evenimente vor marca, în judeţul Mureş, săptămâna dedicată luptei împotriva traficului de persoane, au anunţat reprezentanţii Centrului Regional Târgu – Mureş ai Agenţiei Naţionale împotriva Traficului de Persoane (ANITP). Seria de acţiuni se desfăşoară în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Mureş precum şi cu colaborarea Centrului Judeţean de Resurse şi Asistenţă Educaţională Mureş (CJRAE) în perioada 12 – 18 octombrie.

 Psihologii şcolari, activităţi preventive

Seria de evenimente este dedicată marcării Zilei Europene de luptă împotriva traficului de persoane, tradiţional marcată în data de 18 octombrie. Acţiunile vor cuprinde elevii Liceului Tehnologic Nr. 1 din Luduş, ai Liceului Tehnologic „Traian Vuia” din Târgu-Mureş precum şi pe cei de la Colegiul Naţional „Unirea”. Reprezentanţii ANITP susţin că informarea este cheia pentru a evita pericolele reprezentate de către traficul de persoane. Acesta este motivul pentru care elevii de la cele trei licee amintite vor avea ocazia de a participa la întâlniri informative, în cadrul cărora vor afla detalii despre pericolul real al traficului de persoane, cum se desfăşoară şi care sunt categoriile cele mai vulnerabile la acest fenomen. Informările vor fi urmate de sesiuni active de întrebări şi răspunsuri. Pentru a face întâlnirile şi informaţiile dobândite memorabile, cei de la ANITP Mureş au organizat şi câte un mic concurs în care tinerii îşi vor putea verifica informaţiile dobândite. „Ca la orice concurs, vom oferi şi premii constând în obiecte personalizate cu sigla Agenţiei precum şi materiale informative”, a explicat inspectorul de specialitate al ANITP, Nicoleta Someşan. Marcarea Zilei Europene de luptă împotriva traficului de fiinţe umane este un exerciţiu de creştere a gradului de conştientizare a populaţiei asupra riscurilor acestui fenomen.

Activitatea de informare nu se mărgineşte însă la liceele amintite. În perioada 12 – 18 octombrie psihologii şcolari de pe toată raza judeţului susţin o serie de activităţi preventive. Aceştia vor sublinia elementele definitorii ale traficului de persoane, modalităţile de racolare şi vor da sfaturi prin care victimizarea să fie evitată, fiind reamintită pe această cale linia Help-Line 0 800 800 678. Data de 18 octombrie a fost desemnată drept „Zi Europeană de luptă împotriva traficului de fiinţe umane” în anul 2007, ca urmare a recomandării Parlamentului European, precum şi a propunerii înaintate de către Comisia Europeană. Acestei săptămâni îi va urma în scurt timp o campanie de anvergură, despre care reprezentanţii ANITP vor da detalii în timp util.

 

 

 

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE