Prima victorie a lui Bergodi, 3-1 cu liderul Astra FC Municipal
  • mihai.veres
  • 0 comentarii
  • 84 Vizualizări

Prima victorie a lui Bergodi, 3-1 cu liderul Astra

asaÎn etapa a XV-a a Ligii I de fotbal, ASA Târgu-Mureș a învins sâmbătă seara pe teren propriu cu scorul de 3-1 ocupanta primului loc, Astra Giurgiu. Au înscris Brandan (min. 37 din 11 metri), G. Mureșan (min. 45) și Louis Pedro (min. 90+4) pentru gazde, Velayos (min. 90+1-autogol) pentru Astra. Pentru a rămâne în zona play-off-ului, ASA avea neapărată nevoie de o victorie, aflându-se fără succese din etapa a IX-a și la a cincea partidă cu Cristiano Bergodi pe banca tehnică, incluzând-o și pe cea din Cupa Ligii, pierdută cu un autogol la Chiajna, viitoarea adversară a mureșenilor. Prima jumătate de oră s-a disputat mai mult la jumătatea terenului, perioadă în care s-a înregistrat o singură fază notabilă, o lovitură liberă a oaspeților expediată în zid. A urmat un prim șut pe poartă al oaspeților prin Morais, reținut de Stăncioiu și unul peste poartă al lui Enache. În minutul 35, Jazvic pătrunde pe contraatac, trimite spre Brandan, dar în alunecare, Morais atinge cu mâna mingea și centralul bucureștean Marcel Bârsan arată punctul cu var. Brandan trimite pe mijlocul porții, dar sub transversală și ASA deschide scorul. Astra încearcă să riposteze, dar toate mingile sunt aruncate fără speranțe spre același Alibec, dar apărarea mureșenilor se află la post, Stăncioiu nefiind mai deloc solicitat pe durata întregii prime părți. În ultimul minut al reprizei, mureșenii primesc o lovitură liberă de la 30 de metri, Mureșan trimite spre poartă, mingea este ușor deviată de zid, atinsă de portar, dar intră în poartă și gazdele intră la vestiare cu un neașteptat 2-0.
Repriză mai animată, victrorie meritată
Partea adoua a debutat mult mai animat, cu două șuturi ale mureșenilor în primele minute. În minutul 53, Jazvic ratează o mare șansă din fața porții, bâlbâind inexplicabil o minge și ratând execuția. Oaspeții au încercat să revină, dar Teixeira nu l-a putut învinge pe Stăncioiu în minutul 70, iar după doar un minut, Axente este aproape de a închide meciul, dar a trimis slab cu capul centrarea lui Jazvic. Introducerea lui Budescu nu a adus plusul așteptat de Marius Șumudică și ASA a știut să gestioneze foarte bine avantajul. Din minutul 83 sarcina le-a fost ușurată de eliminarea lui Alibec. După un șut pe mijlocul porții trimis de Romario Korczorg, în primul minut al prelungirilor Velayos a creat emoții gazdelor. La o pasă în mijlocul careului, Florea a preluat mingea, iar Velayos, încercând să-l blocheze, a trimis mingea în poarta lui Stăncioiu. Diferența de două goluri a fost însă refăcută la ultima fază, când Hanca i-a trimis precis lui Luis Pedro, care înscris nestingherit și ASA reușește un rezultat general de 8-2 în confruntările din acest sezon cu echipa care i-a stopat în vară din drumul spre titlu. Roș-albaștrii totalizează 22 de puncte și rămân pe locul 6, dar pentru ei vor urma trei deplasări consecutive. În etapa viitoare, târgumureșenii vor juca în deplasare, la Concordia Chiajna, după care vor merge la Timișoara. Înaintea acestor două partide din Liga I, miercuri 28 octombrie, ora 14.30, mureșenii vor disputa partida din „optimile” Cupei României, la Bacău, în fața liderului seriei I, din Liga a II-a, Sport Club.
Au evoluat formațiile:
ASA: Stăncioiu- Velayos, Gonzalez, Balaur, Balic, Mureșan, Brandan (’90-Voiculeț), Ndoye – Romario, Axente (’85-L.Pedro), Jazvic (’72-Hanca)
Astra: Gavrilaș- Queiros, Geraldo, Găman, Junior Morais, Lovin (’66 Florea), Boldrin, Enache (’74 Tembo), Teixeira, Stan (’46 Budescu), Alibec.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE