Funcţionarul care a lucrat cu toţi cei 16 prefecţi de Mureş Administratie
  • alex.toth
  • 0 comentarii
  • 490 Vizualizări

Funcţionarul care a lucrat cu toţi cei 16 prefecţi de Mureş

iacobRedacţia şi administraţia cotidianului Zi de Zi îl felicită pe Ioan Iacob, consilier superior în cadrul Instituţiei Prefectului – Judeţul Mureş, care luni, 16 noiembrie, împlineşte frumoasa vârstă de 60 de ani. Funcţionar cu experienţă vastă în domeniul administraţiei publice, Ioan Iacob este în prezent cel mai longeviv salariat al Prefecturii Mureş, instituţie în cadrul căruia de-a lungul timpului a îndeplinit mai multe funcţii: redactor şef al publicaţiei „Informaţia mureşeană”, purtător de cuvânt, director de cabinet şi consilier superior.

Cel mai longeviv angajat al Prefecturii Mureş şi-a început activitatea în mai 1991, principala responsabilitate din fişa postului fiind editarea unei publicaţii care avea ca obiectiv informarea cetăţenilor cu privire la activitatea instituţiei. „M-am angajat la Prefectură în data de 20 mai 1991, prin concurs. M-am angajat cu scopul de a realiza ziarul „Informaţia mureşeană”, care era editat de Prefectura Mureş. În august 1991 a apărut primul număr şi revista a funcţionat până în 1995, când dintr-o dispoziţie dată de Octav Cozmâncă activitatea de editare a acestei publicaţii a încetat. Până în 1996 au fost cinci prefecţi”, rememorează Ioan Iacob. „De când a venit prefect doamna Ileana Filipescu am fost purtător de cuvânt, din 1992 până în 2001, iar din 1995 până în 2001 am fost director de cabinet. Am fost director de cabinet la mai mulţi prefecţi: Gavril Ţîru, Ovidiu Natea, Dorin Florea şi Carmen Vamanu. Până la Ioan Togănel”, completează consilierul.

După 2001, Ioan Iacob a devenit şef de serviciu, până în anul 2004. „Am trecut la Serviciul informaţii – relaţii publice şi administrativ, care s-a reorganizat apoi. Prin reorganizare s-au făcut direcţii şi mi-am continuat activitatea la Compartimentul pentru dezvoltare economică şi monitorizare a serviciilor publice deconcentrate”, explică funcţionarul public.

Satisfacţii profesionale

În ceea ce priveşte satisfacţiile profesionale, la loc de cinste se află rezolvarea problemelor cetăţenilor. „Relaţia cu publicul este o muncă dificilă, dar bogată în satisfacţii, trebuie gestionată cu răbdare şi competenţă. E foarte greu de lucrat cu cetăţenii, deoarece paleta problemelor cu care aceştia se adresează Prefecturii este foarte vastă. Relaţia trebuie gestionată astfel încât cetăţenii să ebneficieze întotdeauna de informaţii competente, iar satisfacţiile apar în momentul în care oamenii mă anunţă că problemele lor s-au rezolvat”, punctează Ioan Iacob. „Şi activitatea cu prefecţii a fost una cu împliniri profesionale, deoarece de la fiecare am avut de învăţat lucruri noi”, conchide cel mai longeviv angajat al Prefecturii Mureş.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE