Meci nedecis pentru ”Avântul” Reghin Administratie
  • alin.zaharie
  • 0 comentarii
  • 176 Vizualizări

Meci nedecis pentru ”Avântul” Reghin

1 (2)După ce proiectul de buget pentru anul 2016 a fost respins de către consilieri în ședința ordinară de vineri, 29 ianuarie, printre punctele aflate pe ordinea de zi supuse aprobării consilierilor s-a numărat și cel privind eliberarea din funcție a unor membri ai Consiliului de Administrație al Clubului Sportiv Municipal „Avântul” Reghin și desemnarea unui nou Consiliu de Administrație. În urma demisiilor consilierilor Ioan Socol, Daniel Gliga, respectiv Ovidiu Marian, s-a pus problema numirii unui nou Consiliu de Administrație, necesar funcționării clubului.

Propuneri pentru noii membri în Consiliul de Administrație

2 (2)Propunerile pentru noii membri au venit din partea consilierului Mihai Pădurean, singurul rămas în consiliu în urma celor trei demisii. „Avem o situație destul de interesantă aș spune eu, în Consiliul de Administrație al clubului mai fac parte doar eu. Ovidiu Marian a devenit viceprimar s-a retras, la care se adaugă cele două demisii, fapt pentru care am rămas doar eu singur. Propunerea mea ar fi ca fiecare partid să-și dsemneze un membru în Consiliul de Administrație. Aș fi foarte încântat să-l propun pe consilierul Azsalos Gavril, deoarece are o experiență, pe Viorel Țongea pentru că de asemenea are experiență și pe Claudiu Bândilă, deoarece este profesor de sport și este legat de acest fenomen. Putem astfel echilibra balanța, toate partidele să vadă ce se întâmplă la club, plus că este de datoria noastră a tuturor ca să ajutăm această echipă deoarece acești sportivi au alergat în iarbă, și nu ar trebui să le stricăm performanțele”, a precizat consilierul Mihai Pădurean.

Propuneri declinate

3 (1)Propunerile consilierului PSD au fost pe rând declinate de cei propuși, primul refuz venind din partea lui Aszalos Gavril, care a invocat incompatibilitatea unui consilier local în cadrul Consiliului de Administrație de la „Avântul”. „Apreciez oferta colegului consilier, dar cred că a venit momentul de sinceritate și seriozitate în Consiliul Local. Consilierii locali nu au dreptul legal de a fi în Consiliul de Administrație al Clubului Sportiv „Avântul”, clubul având personalitate juridică sub tutela administrației publice locale. E exact același fenomen ca și în cazul RAGCL. Vă rog retrageți-vă și dumneavoastră, și dați sarcină urgent doamnei secretar modul cum este organizat clubul. Eu nu doresc să fac parte din Consiliul de Administrație fiind membru în Consiliul Local. Trebuie reorganizat clubul și numit un Consiliu de Administrație în afara Consiliului Local, cu oameni care se pricep la acest fenomen”, a precizat consilierul UDMR. Refuzul de a face parte din Consiliul de Administrație a fost îmbrățișat și de reprezentanții PNL și UNPR. „Am fost și eu membru în cadrul Consiliului de Administrație la „Avântul”, și declin oferta consierului Mihai Pădurean. Mulțumesc pentru propunere, dar declin oferta”, a spus Claudiu Bândilă, consilier PNL. La rândul său, Viorel Țongea, consilier UNPR, a salutat propunerea de a face parte din C.A. „Avântul”, spunând pas ofertei. „Apreciez încrederea colegului Mihai Păduream de a face parte din acest Consiliu de Administrație dar nu doresc să fac parte din acesta întrucât sunt implicat în foarte multe activități. Decât să încurc acolo treburile mai bine să nui fac parte. Vă mulțumesc”, a spus Viorel Țongea.

Unii sunt în proces, jumătate în pușcărie, restul sunt cercetați”

5Discuțiile au continuat, cu precizările venite din partea secretarului municipiului Reghin, Mirela Rădoi, care a subliniat legalitatea prezenței unui consilier în C.A. „Avântul”. „Incompatibilitatea este în momentul în care este vorba doar de societăți comerciale sau regii autonome în subordinea Consiliului Local și nu în ce privesște asociații, cluburi sau fundații. În fiecare situație unde sunt înființate astfel de cluburi există consilieri în consiliile de administrației”, a precizat Mirela Rădoi, secretarul municipiului Reghin. Contra a venit rapid din partea consilierului UDMR Aszalos care a precizat : „aveți dreptate, doamna secretar, dar din păcate unii sunt în proces, jumătate în pușcărie, iar restul sunt cercetați”.

Să revizuim regulamentul”

În meciul discuțiilor s-a înscris și consilierul UDMR Nagy Andras care a pus problema reorganizării modului de funcționare a Clubului „Avântul” Reghin. „Stimați colegi, râdem și glumim, lacunele legii sunt câte doriți, dar eu mă gândesc ce se va întâmpla cu echipele de copii și juniri de la „Avântul”. Popunerea mea este să veniți cu argunmente clare, dacă se poate sau nu acest lucru, sau dacă nu, să revizuim regulamentul Clubului Sportiv „Avântul” pentru că avem acest drept. Nu se poate să lăsăm fără sprijin acești copii”, a spus Nagy Andras. Afirmația a fost întărită de poziția lui Aszalos Gavril, care a cerut schimbarea regulamentului de organizare a clubului. „Se poate merge pe ideea consilierului Nagy Andras. Mă întreb de ce e nevoie de doi consilieri care habar nu au de fotbal? De ce nu putem lua din sfera civilă o persoană care cunoaște acest fenomen. Doamna primar are dreptul de a numi o persoană în acest Consiliu de Administrație pe lângă care să luăm două trei persoane care se pricep la acest fenomen. Propun să amânăm acest punct de pe ordinea de zi și la următoarea ședință să venim cu propuneri din sfera civilă și doamna secretar să modifice regulamentul de funcționare a acestei asociații sportive de așa natură, și atunci nu vom avea nicio problemă. Poate așa ar merge mult mai bine treaba”, a precizat Aszalos. 

Altă voce care și-a făcut simțită prezența în cadrul dezbaterii a fost cea a fostului președinte al Consiliului de Administrație, consilierul Ovidiu Marian, ofticat de tergiversarea discuțiilor privind noii membrii în cadrul Consiliului de Administrație la „Avântul” Reghin. „De 30 de ani, „Avântul” nu a stat atât de bine. Nu înțeleg de ce se trag toți pe fund, scuzați expresia, de acest club, acum cât se află pe primul loc. Nu știu de ce se dorește blocarea activității acestui club. Cred că e bine ca toată lumea să conștientizeze că avem o echipă de fotbal așa de bine poziționată”, a spus Ovidiu Marian.

Proiectul, amânat pentru ședința viitoare

În cele din urmă proiectul a fost amâmat pentru pentru ședința viitoare a Consiliului Local Reghin programată marți, 2 februarie. În prezent „Avântul” Reghin ocupă locul 1 în Liga III-a, Seria V-a cu 31 de puncte, în fața celor de la Luceafărul Oradea. În prima etapă a returului programată pe 5 martie, echipa reghineavă va evolua în deplasare cu FC Zalău, penultima în clasament cu doar 6 puncte.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE