”Academia isteților”, singurul after school privat vine cu oferte noi Social
  • redactia
  • 1 comentarii
  • 1881 Vizualizări

”Academia isteților”, singurul after school privat vine cu oferte noi

foto 1

Singurul after school privat din municipiul Târgu-Mureş, „Academia isteţilor”, care funcționează sub umbrela Asociației de Dezvoltare prin Creativitate, împlinește în luna aprilie un an de activitate. Cei cinci membri fondatori ai acestei activități de pionierat, asistenții sociali Cristina Andreica, Roxana Dălălău, Camelia Păcurar, Mirabela Nicușan și cadrul didactic Gheorghe Andreica, și-au propus  să reinventeze şcoala, să abordeze altfel materiile, să îi ajute pe elevi să învețe, cum să învețe, astfel încât să le placă materiile respective și mersul la școală.

Proiectul a fost posibil datorită cofinanţării din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013 – Investeşte în oameni! – Economia Socială – instrument de creştere a calităţii vieţii -POSDRU/168/6.1/S/146120, derulat de Asociaţia neguvernamentală de asistenţă socială ASSOC – Filiala Arad, în parteneriat cu Asociaţia neguvernamentală de asistenţă socială ASSOC Baia Mare.

DSC_8855

Urmărind sloganul ”Împreună reinventăm școala”, personalul care îşi desfăşoară activitatea în cadrul „Academiei isteţilor” este specializat, apt să asigure atât securitatea copiilor, cât şi dezvoltarea şi pregătirea acestora prin metode pedagogice moderne. Asociaţia de Dezvoltare prin Creativitate, cu sediul pe strada Cuza Vodă nr. 21/2 , în zona staţiei Panov, are în componenţă două clădiri cu trei săli, respectiv cu două săli, parter şi mansardă, plus o curte special amenajată pentru activităţi în aer liber. „Fiecare sală este amenajată altfel şi este dotată cu video-proiectoare moderne, laptopuri, table magnetice și interactive, internet CD-uri, în jur de vreo 40 de jocuri pe calculator, softuri educaţionale, utilizate de profesori specializaţi, pentru că dorim ca într-un cadru specializat, profesional, să oferim inclusiv meditații la materiile de bază și limbi străine” ne povestește psihologul Mirabela Nicușan, membru fondator.

Programul after school se adresează copiilor din clasele 0 – VI, care îşi fac temele supravegheați îndeaproape. Costul lunar necesar înscrierii la after school este de 400 lei/copil, sumă în care este inclus transportul de la şcoală la sediul asociației, efectuarea temelor sub supraveghere, îndrumare pedagogică şi diverse activităţi creative şi recreative. Pentru remedierea și îmbunătățirea rezultatelor școlare, membrii fondatori au venit cu pachete educaționale flexibile, respectiv grupe a câte 8-12 elevi, care pot frecventa 2 ședințe pe săptămână, cu prețul a 150 de lei pe lună. Pentru cei care vor grupe de copii în număr mai mic, oferta este de 4-6 copii, 2 ședințe pe săptămână, cu 250 de lei pe lună. Urmărind principiul lui Confucius, ” Alege o meserie pe care o iubești și nu vei fi nevoit să muncești nici măcar o zi din viața ta” , în ceea ce privește consilierea vocațională și orientare în carieră, elevii pot participa la minim două ședințe.

Masa de prânz se achită separat, 7,5 de lei pe zi, și este asigurată în regim de catering. Totodată, pentru participarea la ateliere – Minicanto popular, Creație, Dezvoltare personală prin joc, Muzică și mișcare, Creație populară, Clubul de lectură, Povești de suflet pentru pitici, în afara pachetului standard, se percepe un tarif separat, iar în vacanţele şcolare sunt organizate activități cu program scurt sau lung.

” Academia isteților” oferă avantaje importante, atât pentru părinţii cu un program încărcat, cât şi pentru copiii care au posibilitatea de a-şi elibera rezolva temele pentru acasă sub supravegherea unui profesor şi de a lua parte la diverse activităţi recreative. Nevoia de stabilitate și îmbinarea jocului cu temele și învățarea sunt esențiale pentru elev. În momentul în care copilul se simte în siguranță poate fi creativ și poate explora mediul înconjurător fără probleme. Asociația de Dezvoltare prin Creativitate, singurul partener în județul Mures al editurii Sigma și Institutul pentru Dezvoltarea Evaluării în Educație, organizează desfășurarea Proiectelor Educaționale Cangurul, sub Înaltul Patronaj al Alteței Sale Regale Principesa Moștenitoare Margareta a României.

foto 2

” Sunt elevă în clasa a IV-a, la școala generală nr.5, acum îmi fac temele la limba engleză și, îmi place tare mult, pentru că nu trebuie să mă decsurc singură. Dacă nu știu ceva, întreb”, ne spune Cristiana Covaci.

foto 3

” Sunt în clasa 0 la Gimnaziul Dacia și îmi place aici, îmi fac temele și mă și distrez” ne confirmă Iris Bireș.

foto 4

” Sunt elevă în clasa a VI-a la Liceul Vocațional de Artă, acum îmi fac tema la Educație Muzicală, e mai bine aici, mă pot concentra mai bine asupra materiilor, nefiind distrasă de alte lucruri”, adaugă Ana Brustur.

foto 5

Alți doi elevi ai Gimnaziului Europa, Mara Teban și Patrick Mihălțan ne-au confirmat avantajele de a fi împreună, cu același scop și dorințe, ca o familie numeroasă.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

  • buna ziua ma intereseaza acea program unde se peate face inscrieri si care sunt termeni va multumesc anticipat

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE