Home / Slider / Concurs național ”Diversitatea – O Șansă în Plus pentru Viitor”

Concurs național ”Diversitatea – O Șansă în Plus pentru Viitor”

 

Asociația Divers din Târgu Mureș în parteneriat cu Ministerul Educației, Cercetării, Tineretului și Sportului, cu sprijinul Inspectoratului Școlar Județean Vaslui, gazda ediției IX, organizează concursul național pentru elevi Diversitatea – O Șansă în Plus pentru Viitor”.

Evenimentul va avea loc în perioada 27 – 28 mai la Bârlad și vor participa 21 echipe finaliste din țară, potrivit informațiilor furnizate de Koreck Maria, director Asociația Divers.

Concursul Naţional este o provocare adresată elevilor din toată țara, care trebuie să formeze echipe de câte 5 elevi, fete şi băieţi, iar cel puţin un membru al echipei să aparţină unei alte etnii decât cea majoritară. Concurenţii vor parcurge o probă teoretică cu întrebări tip grilă din domeniile educaţiei civice şi istoria, tradiţiile şi obiceiurile minorităţilor naţionale, respectiv o probă creativ-artistică. Scopul acțiunii este promovarea contribuţiilor diferitelor culturi la patrimoniul şi modul de viaţă din România precum şi validarea dialogului intercultural ca factor esenţial pentru dezvoltarea viitoare a societăţii multiculturale româneşti şi europene, societate în care cunoaşterea celuilalt, de lângă noi, poate fi o resursă semnificativă pentru fiecare individ, dar şi o bogăţie prin care o comunitate dobândeşte o identitate mai puternică. Pregătirea pentru concurs în echipe aduce ca un rezultat adiţional învăţarea mecanismelor lucrului în echipă, dezvoltarea aptitudinilor de comunicare interpersonale şi al unui climat de încredere favorabil obţinerii de rezultate.

”Asociația Divers în calitate de organizator dorește să mulțumească pe această cale echipelor participante și tuturor celor care i-au sprijinit de a lungul fazelor anterioare ale concursului pentru dedicație și voluntarism” a declarat Maria Koreck.

Finaliștii concursului sunt de fapt ambasadorii de success a diversității propriilor comunități.

 

Detalii despre concurs se găsesc și la secțiunea proiecte pe pagina web a asociației www.divers.org.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Deputat Adrian Giurgiu (USR-PLUS): “Este o datorie a fiecărui parlamentar să dea socoteală în fața alegătorilor”

Am intrat în politică, deși sunt foarte tânăr, pentru că am vrut să fiu altfel …