Pilotul avionului prăbuşit în judeţul Braşov a decedat la Târgu-Mureş Slider
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 330 Vizualizări

Pilotul avionului prăbuşit în judeţul Braşov a decedat la Târgu-Mureş

avionPilotul avionului de mici dimensiuni care s-a prăbuşit sâmbătă între localităţile braşovene Şinca şi Perşani, un cetăţean italian de 66 de ani, a decedat în ciuda eforturilor de a-l stabiliza, de peste patru ore, depuse de medicii de la UPU SMURD Târgu-Mureş.
Purtătorul de cuvânt al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă (SVJU) Târgu-Mureş, Mariana Negoiţă, a declarat pentru Agerpres că personalul medical al UPU SMURD a depus toate eforturile posibile, dar că pacientul a suferit multiple leziuni incompatibile cu viaţa şi nu a mai putut fi salvat.
Comandantul echipajului elicopterului SMURD care a intervenit la accidentul aviatic de lângă Perşani-Braşov, comandor Ion Creţu, a declarat sâmbătă presei că în momentul în care a ajuns la locul tragediei avionul încă fumega, că din acesta a rămas doar coada şi că totul arsese.
„Am fost solicitaţi pentru o intervenţie la Ghimbav, un traumatism în urma unui accident rutier. Am fost informaţi prin radio despre prăbuşirea avionului în zona Perşani, ne-am îndreptat acolo şi am găsit avionul. Încă fumega, cu o victimă încarcerată şi cea de-a doua persoană din echipaj. Am intervenit cu echipa medicală şi am evacuat-o spre Târgu-Mureş. Am stat destul de mult acolo, circa o oră şi jumătate echipa medicală a intervenit, a fost destul de complex şi grav (…). Era un avion particular, nu rămăsese decât coada din el, totul arsese şi nu mi-am dat seama dacă era un avion de două sau de patru locuri. Era pilotul, cealaltă persoană era o doamnă, prietena dumnealui, era româncă”, a arătat comandorul Ion Creţu.
Acesta a explicat că spre Târgu-Mureş condiţiile meteo au fost destul de bune, că s-a încercat transportarea bărbatului la Bucureşti, dar s-au schimbat condiţiile meteo: „S-au dezvoltat nişte nori care erau un pericol pentru desfăşurarea zborului – şi pe Valea Prahovei, şi pe Valea Oltului, aşa am decis să venim la Târgu Mureş”.
Comandor Creţu a precizat că accidentul aviatic s-a petrecut la marginea unui lan de grâu şi că la sosirea elicopterului, echipajele ISU erau la faţa locului.
Pacientul a fost adus la Târgu-Mureş după ora 14.00 şi sângera abundent.
Avionul de mici dimensiuni care s-a prăbuşit sâmbătă în judeţul Braşov decolase dimineaţă din judeţul Timiş şi era înmatriculat în Italia.
Aeronava era de tip TECNAM BT 2004 şi a început zborul la ora 10.00, de la aerodromul Cioca, judeţul Timiş şi ar fi trebuit să ajungă la Ghimbav.
La bord se mai afla o femeie, în vârstă de 55 de ani, cetăţean român, care a decedat pe loc.

(Sursa: www.agerpres.ro)

(Sursa foto: www.evz.ro)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE