Share

Home / Slider / Proiect Rotary pentru revitalizarea satului, la Idicel Pădure

Proiect Rotary pentru revitalizarea satului, la Idicel Pădure

1Echipa Rotary Club Târgu-Mureş a organizat vineri, 26 august, la Idicel Pădure, comuna Brâncoveneşti, un eveniment pentru repunerea în valoare a patrimoniului rural sub conceptul Rotary Community Corps.

Imbold pentru educaţie şi spirit antreprenorial

Potrivit preşedintelui Rotary Club Târgu-Mureş, Mircea Suciu, în anul rotarian 2016-2017, obiectivul principal al acţiunii l-a constituit acordarea de sprijin pentru dezvoltarea economiei locale, prin informarea comunităţii din Idicel Pădure despre modalitatea de realizare a dezvoltării, precum şi prin sprijin asigurat de proiecte rotariene. „Avem ca scop să sprijinim şcoala prin dotarea la zi cu echipamente şi infrastructură în speranţa că familiile tinere vor avea motive să rămână în localitate, să nu plece în zone mai dezvoltate, ca să dezvolte mici afaceri locale. Oportunitatea principală este să realizăm o conectare a resurselor locale la noile tendinţe din turism, iar una dintre activităţi este să susţinem fermele mici din comunitate să dezvolte activităţi de cazare, astfel încât produsele fermei să fie consumate de turişti, iar tinerii din localitate să fie informaţi despre taberele internaţionale din programele rotariene, să participe cu scopul de a se educa”, a declarat Mircea Suciu.

2

„Stă în fiecare dintre noi să facem mai mult”

Evenimentul a fost onorat de participarea lui Mircea Solovăstru, guvernator Rotary District 2241 România şi Republica Moldova pentru anul rotarian 2016-2017, care a subliniat importanţa proiectelor care au ca obiectiv revitalizarea mediului rural autohton, al cărui potenţial este insuficient valorificat în prezent. “Este o iniţiativă absolut lăudabilă ceea ce se întâmplă astăzi la Idicel Pădure şi vă felicit. Satul românesc este de câţiva ani în regres, este în suferinţă. Dumneavoastră, cei care trăiţi aici zi de zi vă confruntaţi cu această problemă. Este vorba în primul rând de faptul că satul românesc nu mai are oameni. Mulţi au ales să plece în străinătate, să îşi rupă spatele pentru nişte bani din care să facă o casă, dar în care vor ajunge să nu mai locuiască pentru că se vor obişnui afară. În al doilea rând, cred că s-a pierdut respectul faţă de oamenii de la ţară. Se pune prea puţin accent pe agricultură, pe tradiţii, pe munca ţăranului. Au dispărut tot felul de meserii întâlnite doar aici la ţară. Evident sunt şi câteva cazuri izolate, sate bogate cu oameni respectaţi, dar cred că nu este de ajuns. Şi mai cred că e nevoie de ceva mai mult decât de o iniţiativă a unei organizaţii, aşa cum e Rotary. Putem schimba şi noi ceva, dar e nevoie de mai mult. Stă în fiecare dintre noi să facem mai mult. Şi cred că vom reuşi dacă vom ne vom uni eforturile şi vom acţiona în comun, ca o echipă”, s-a adresat Mircea Solovăstru celor prezenţi.

3

4

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regurile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Sărbătoarea chiherenilor și urisenilor, în perioada 31 august-1 septembrie

Comuna Chiheru de Jos, respectiv satele Chiheru de Jos, Chiheru de Sus, Urisiul de Jos …

Share
Share