VIDEO, FOTO: Sărbătoare cu gândul la proiecte, la Livezeni Slider
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 592 Vizualizări

VIDEO, FOTO: Sărbătoare cu gândul la proiecte, la Livezeni

livezeni 1
Comunitatea din Livezeni, aşezare situată în vecinătatea municipiului Târgu-Mureş, pe drumul judeţean DJ135 Târgu-Mureş – Miercurea Nirajului, şi-a sărbătorit Zilele Comunei sâmbătă şi duminică, 3-4 septembrie, prin intermediul unei manifestări organizată de Primăria şi Consiliul Local Livezeni sub denumirea generică de Festivalul Pălincii.

Bányai István: „Am intrat în pâine foarte tare”

Deschiderea oficială a manifestării a avut loc sâmbătă, 3 septembrie, în prezenţa primarului Bányai István şi a viceprimarului Orbán Sándor, care au transmis celor prezenţi felicitări cu ocazia Zilelor Comunei, dar şi mesaje optimiste cu privire la dezvoltarea localităţii în viitorii ani. „Vreau să vă mulţumesc pentru încrederea acordată, sunt foarte emoţionat pentru că am simţit o susţinere foarte mare a comunei Livezeni şi sper să nu vă dezamăgesc. Vreau să vă spun că toată echipa pe care o am în spate o să lucreze cu toată priceperea, astfel încât comuna Livezeni să se dezvolte şi să se alăture celorlalte comune din jur, mai ales din Zona Metropolitană. Dragi prieteni, avem foarte mult de recuperat şi nu numai de recuperat, dacă vrem şi să avansăm peste comunele care sunt la periferia oraşului Târgu-Mureş şi sper ca în următorii patru ani şi în următorii şi mai mulţi ani o să avem foarte mult de lucrat la acest aspect, să recuperăm şi eventual la anumite aspecte să luăm şi avans în dezvoltarea comunei. Vreau să vă spun că am intrat în pâine foarte tare şi cu forţe proaspete, dar rezultatele o să întârzie puţin pentru că avem foarte multe probleme în ceea ce priveşte pregătirea actelor”, a afirmat Bányai István.

Portofoliu de proiecte de 5 milioane de euro

De asemenea, primarul comunei Livezeni a vorbit şi despre principala sa prioritate, respectiv atragerea de fonduri europene sau guvernamentale pentru dezvoltarea comunităţii, prin intermediul unor proiecte aflate în diverse stadii. „Ne-am axat foarte mult pe proiecte europene, pentru că este ultima perioadă în care se pot accesa bani şi vreau să vă spun că de când am ajuns primar, în ultimele două-trei luni am scris proiecte europene în valoare de peste 5 milioane de euro, pe care o parte deja le-am depus şi sper ca în următoarea perioadă, de două-trei săptămâni, să depunem şi restul”, a precizat Bányai István. „Am pregătit un proiect european, POCU pentru cine ştie (Programul Operaţional Capital Uman 2014-2020 – n.r.), care are ca obiectiv eradicarea sărăciei, în valoare de aproape 4,5 milioane de euro. Îl vom depune în curând, în maxim două săptămâni. Am mai pregătit un proiect pentru atragere de bani europeni prin PNDR pentru canalizare în Livezeni. Trebuie să fie o aglomerare urbană de peste 2.000 de locuitori pentru un asemenea proiect prin PNDR. Pentru restul satelor din comună, Ivăneşti, Sânişor şi Poieniţa o să pregătim sau din fonduri locale, sau de la Guvern, am primit informaţii de la Bucureşti că o să fie pentru canalizare şi apă oportunităţi de proiecte. Avem aproape toate avizele şi depunem şi acel proiect. Am mai depus un proiect european de 25.000 de euro pentru a organiza un eveniment alături de alte trei comune cu care suntem înfrăţiţi, din Ungaria, Slovacia şi Ucraina. Mai avem un proiect de aproape 300.000 de euro câştigat deja prin PNDR pentru o grădiniţă şi pregătim un proiect în domeniul energetic despre care încă nu pot vorbi”, a completat primarul comunei Livezeni.

Program pentru toate gusturile

În cele două zile de sărbătoare, pe scena amplasată în centrul comunei au evoluat: Asociaţia Pensionarilor Livezeni, Ansamblul Artistic Profesionist „Mureşul”, Defender, Lidia Buble, Bronx, Dreamland Music Project (sâmbătă), Ceteraşii din Livezeni, Székelyland, din nou Ansamblul Artistic Profesionist „Mureşul”, Pentachord şi Balkan Fanatik.

livezeni 2

livezeni 3

livezeni 4

livezeni 5

livezeni 6

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE