Home / Slider / Ofițerii de stare civilă chemați la instruire

Ofițerii de stare civilă chemați la instruire

 

Direcţia Judeţeană de Evidenţă a Persoanelor (DJEP) Mureş organizează „Instruirea ofiţerilor de stare civilă şi a ofiţerilor de stare civilă delegaţi”, în  data de 3 noiembrie, la Sala mare a Palatului administrativ.

Sunt aşteptaţi la instruire reprezentanţii celor 102 unităţi administrativ-teritoriale cu atribuţii în domeniul stării civile, respectiv primari, secretari, şefi sau coordonatori ai serviciilor publice comunitare de evidenţă a persoanelor, funcţionari publici care au delegate atribuţiile ofiţerului de stare civilă, potrivit informațiilor furnizate de Codruța Sava, director executiv DJEP Mureș..

La această activitate se vor alătura reprezentanţii Direcţiei pentru Evidenţa Persoanelor şi Administrarea Bazelor de Date Bucureşti – Serviciul central de stare civilă şi a Consiliului Judeţean Mureş.

Tematica instruirii vizează rezultatele activităţii desfăşurate în judeţ, deficienţele constatate cu ocazia controalelor efectuate, modificările legislative în domeniu, precum şi proceduri specifice ale activităţii de stare civilă. Discuțiile vor viza extrasele multilingve de pe actele de stare civilă și modul de completare, căsătoria cu un minor, căsătorii mixte, căsătoria în afara sediului, rectificarea actelor de stare civilă, transcrierea certificatelor/extraselor de stare civilă, Opis îndrumări D.E.P.A.B.D. Bucureşti din perioada 2015-2016, divorţul pe cale administrativă, înscrierea divorţului  intervenit în străinătate, recunoaşterea copilului şi filiaţia, schimbarea numelui pe cale administrativă, înscrierea schimbării numelui intervenită în străinătate și înscrierea numelui şi a prenumelui tradus/cu ortografia limbii materne.

Citeste si:   Expoziția „De la Creion la Digital”, în fiecare weekend la Cetate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Călătorie interstelară pentru iubitorii de astronomie cu vânătorul de eclipse Cătălin Beldea

Amatorii de astronomie sunt invitați vineri, 19 august de la ora 19:30 să ia parte …