Home / Slider / Premiu de excelență pentru Serviciul Public de Asistență Socială

Premiu de excelență pentru Serviciul Public de Asistență Socială

 

Institutul Est European de Sănătate a Reproducerii (IEESR) a găzduit miercuri, 21 decembrie, un eveniment mai special, mai de suflet, al organizatorilor care au vrut să-și răsplătească în mod simbolic cei mai de seamă parteneri de colaborare.

În acest an, Premiul de Excelență al IEESR în parteneriat s-a acordat Serviciului Public de Asistență Socială din cadrul Primăriei municipiului Târgu-Mureş (SPAS), un mod de a răsplăti  implicarea în asistență și referirea cazurilor de violență în familie, profesionalismul și promptitudinea răspunsului SPAS la solicitarile de a acorda protecţie victimelor, acțiunile de informare asupra serviciilor specializate existente în comunitatea mureșeană atât pentru victime, cât și pentru agresorii familiali. „Sunt datoare să aduc un gând bun tuturor partenerilor noștri, cei care sunt implicați încă de la deschiderea primului program de către Institutul nostru, gândit în anii 2000-2002 ca și proiect și care a primit viață prin deschiderea primului centru de asistență pentru victime, de informare, consiliere, asistență socială și juridică, mai apoi în anul 2005 componenta de adăpost, iar mai târziu, asistență acordată agresorilor familiali. Este în continuare o provocare, toți colegii din țară ne invidiază pentru  modul în care am înțeles să abordăm acest fenomen, pentru felul în care dăm continuitate acestor servicii și facem nu numai ore și ședințe de consiliere, ci și acțiuni de prevenire, pentru modul în care menținem această rețea unitară și multisectorială”, precizează Elena Micheu, director executiv IEESR Târgu-Mureș.

La evenimentul de decernare a Premiului de Excelență, au participat Bogdan Nicoară, project manager și psiholog în cadrul IEESR, dr. Mihai Horga, un reputat specialist în obstetrică și ginecologie, senior adviser al IEESR, unul dintre autorii Cursului regional de instruire privind dezvoltarea și implementarea ghidurilor clinice în sănătatea sexuală și a reproducerii, Ionela Horga, manager în cadrul Institutului, implicată în proiectul care exportă modelul de bună practică din România în 17 țări din regiunea Europei de Est și Asia Centrală, Teodora Babă, consilier psihologic, Cristian Varodi, consilier juridic, Daniela Togan, lucrător social, în cadrul Centrului de Prevenire, Monitorizare și Combatere a Violenței în Familie Mureș, IEESR, Melinda Simonfi, Cseresznyes Ibolya, , Szocs Zsuzsanna Anna și director Marta Maior din cadrul Serviciului Public de Asistență Socială.

Citeste si:  Angajări la Primăria Târgu Mureș

Pentru a-și împlini misiunea, IEESR oferă suport pentru politici, acordă consultanţă şi asistenţă tehnică, dezvoltă şi implementează programe şi proiecte de cercetare, formare profesională şi comunicare şi furnizează servicii sociale şi medicale. În toate activităţile sale, IEESR promovează dialogul, parteneriatele şi cooperarea internaţională.

La finalul anului trecut, un Premiu de Excelență din partea IEESR, pentru implicarea în susținerea serviciilor specializate destinate persoanelor afectate de violența în familie, pentru dăruirea și implicarea în campaniile de informare și sensibilizare a comunitatii mureșene și pentru munca în echipă și consolidarea rețelei de suport multi-instituționale județene, a mers către Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Mureș.  Premiul ce constă într-un brăduț gata împodobit  a fost revendicat de Elida Deak, director executiv adjunct în cadrul DGASPC Mureș.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Picturi de valoare inestimabilă descoperite la renovarea UMFST

Clădirea centrală a Universității de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie (UMFST) „George Emil Palade” din …