Home / Slider / Bronz mondial la șah pentru Mihnea Ognean

Bronz mondial la șah pentru Mihnea Ognean

Distribuie

Șahistul reghinean Mihnea-Ionuț Ognean, legitimat la Clubul Sportiv Școlar Târgu-Mureș la grupa de performanță a profesorului Iosif-Gavril Barátosi a cucerit medalia de bronz la Campionatul Mondial Școlar de Șah, la categoria Open 13, disputat în perioada 21-30 aprilie la Iași. După aurul cucerit în anul 2011 la Mondialul disputat în Polonia și argintul din 2013, în Grecia, la Open 7, respectiv 9 ani, Mihnea obține un meritat bronz, la categoria 13 ani de această dată.
La startul întrecerii s-au aflat 576 de sportivi din 42 de țări, un record de participare. Ognean a încheiat competiția cu 7 puncte și a remizat în ultima rundă cu Batsuren Dambasuren, din Mongolia, clasat al doilea, cu 7,5 puncte, la egalitate cu noul campion, turcul Tanriverdi Enes.
De menționat că la Mondialele din Polonia el a fost împreună cu antrenorul Iosif-Gavril Barátosi și cu bunicul său și a fost singurul reprezentant al României, devenind campion mondial școlar. După un an acesta a mai obținut un loc 7, tot la Iași, la Open 9 ani, atunci având doar 8 ani, iar la eciția din Grecia a obținut singura medalie a delegației române. De-a lungul timpului a mai fost pregătit și de MI (Maestru Internațional) Barátosi Dániel și MI Mihai Ghindă, iar în prezent antrenorul personal este MMI Vlad Jianu, care și-a adus contribuția alături de CSȘ Târgu-Mureș, care l-a sprijinit de la primii lui pași în șah și până acum, la fel și Primăria Târgu-Mureș, care a contribuit la deplasarea lui Mihnea și a colegilor săi la această ediție, dar micul șahist a fost de-a lungul timpului sprijinit în primul rând de părinții săi.
În afara medaliei cucerite de Mihnea-Ionuț, ceilalți componenți ai clubului târgumureșean au avut la rândul lor evoluții onorabile la grupele lor de vârstă, care au luptat pentru fiecare punct sau remiză. Ceilalți participanți mureșeni, de a căror pregătire s-au mai ocupat MI Milu Romeo și MI Văsieșiu Dan, M Gál Imola-Katalin, au fost:
Victor Văsieșiu – locul 7 la Open 17, Ariana-Roxana Ciocan – F 11, Bogdan-Andrei Mărginean – Open 11, Matei-ȘtefanVîlcu – Open 13, Alisa-Francesca și Daniela-Lorena Enachi – F 13 și F 7, Nagy Attila – Open 7.


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Doi atleți mureșeni premiați la Campionatul Național U20

Distribuie În perioada 9-10 martie s-a desfășurat la București finala Campionatului Național de Atletism U20, …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.