EXCLUSIV: Mureşeanca Bakó Emese, reprezentanta Elle Fashion Now pentru România! Business
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 283 Vizualizări

EXCLUSIV: Mureşeanca Bakó Emese, reprezentanta Elle Fashion Now pentru România!

A absolvit Liceul Teoretic „Bolyai Farkas” din Târgu-Mureş şi ulterior, în anul 2016, secţia de design vestimentar a Universităţii de Artă şi Design din Cluj-Napoca. Recent, creatoarea de modă Bakó Emese a fost nominalizată să reprezinte România la Elle Fashion Now, platformă creată de Elle International în 44 de ţări. Detalii despre reuşita extraordinară a târgumureşencei care deţine în CV şi o participare la London Fashion Week 2017, în interviul următor, acordat în exclusivitate cotidianului Zi de Zi.

Reporter: Ce v-a determinat să vă alegeţi o carieră în design vestimentar?

Bakó Emese: Designul vestimentar era o pasiune a mea de mică. Este ceva ce mă interesa mereu, cum hainele pot fi o extensie a personalităţii, şi cum ele devin un limbaj vizual esenţial în viaţa de zi de zi.

Rep.: Cu ce vă ocupaţi în prezent?

B.E.: În prezent, principala mea preocupare este dezvoltarea personală pe plan profesional.

Rep.: Ce înseamnă Elle Fashion Now?
B.E.: Elle Fashion Now este o platformă creată de Elle International, ceea ce înseamnă că fiecare ţară cu propria publicaţie Elle a nominalizat un designer/un brand up-and-coming din lumea modei care să reprezinte ţara respectivă. Mă simt onorată că cei de la Elle România m-au ales pe mine să le reprezint printre cele 44 de ţări participante. Multe publicaţii Elle au ales designeri care sunt celebri deja în lumea modei, printre care se numără şi nume precum Off-White, Molly Goddard sau Tanya Taylor. Nu aş numi-o competiţie, este doar o platformă de promovare a tinerilor talente de pretutindeni.

Rep.: Ce înseamnă pentru dumneavoastră acest rezultat?
B.E.: Rezultatul Elle Fashion Now ar fi o publicitate enormă pentru toţi designerii participanţi, ceea ce devine tot mai greu de obţinut pentru tinerii designeri.

Rep.: Munciţi mult? Ce vă inspiră atunci când creaţi?

B.E.: Da, îmi place să muncesc. Mereu mi-a plăcut să fiu activă. Când creez, inspiraţia poate veni de oriunde. De multe ori însă începe de la o idee, care nu are neapărat legătura cu nicio imagine vizuală, după care urmează research-ul şi imaginea de ansamblu începe să capete formă. Sunt şi cazuri când procesul e invers şi pur şi simplu încep de la un obiect, un material, un tablou după care elaborez pentru a crea o colecţie. Printre ultimele etape mereu se număra mereu partea tehnică, unde mă focusez pe produs, pentru că până la urmă, hainele sunt produse care trebuie să fie şi funcţionale.

Rep.: Cu cine colaboraţi în prezent?

B.E.: În prezent pot spune că sunt pe cont propriu, dar sunt pro colaborărilor creative. În trecut am avut proiecte unde am colaborat cu alţi oameni creativi pentru anumite produse, shooting-uri sau chiar concepte. Un bun exemplu ar fi o prietenă bună, Dion, cu care am colaborat pentru toate lookbook-urile şi imaginile necesare pentru proiectele mele. În lumea modei, colaborările sunt esenţiale.

Rep.: Cum aţi defini cheia succesului în domeniul dumneavoastră de activitate?

B.E.: Nu aş putea să definesc acest lucru, deoarece sunt şi eu la începutul carierei mele, dar cred că e corect să spun că este nevoie de multă muncă, perseverenţă şi de un simţ al umorului.

Rep.: Dacă doriţi să punctam şi prezenţa dumneavoastră la London Fashion Week…

B.E.: În luna februarie a acestui an, am avut plăcerea de a participa alături de alţi patru designeri din Cluj la expoziţia International Fashion Showcase 2017, care face parte din programul oficial London Fashion  Week. Expoziţia realizată de British Council şi British Fashion Council prezintă în fiecare an designeri up-and-coming din câteva ţări, printre care s-a numărat şi România. A face parte din expoziţie îţi oferă o vizibilitate foarte bună, deoarece oamenii importanţi din modă vin să viziteze expoziţia. M-am bucurat mult că cei de la The Institute, cei care s-au ocupat imaginea expoziţiei, s-au gândit şi la mine pentru a face parte din acest proiect.

Rep.: Există vreo personalitate care v-a marcat în mod pozitiv cariera?

B.E.: Aş putea spune că mulţi oameni m-au marcat de-a lungul anilor fie prin munca lor, fie prin personalitate sau mod de a vedea lucrurile. Aş avea o listă lungă dacă ar fi să le enumăr.

Rep.: Unde vă vedeţi peste zece ani, ce planuri aveţi în privinţa carierei dumneavoastră?

B.E.: De obicei nu îmi plac întrebările despre viitor pentru că nu este ceva ce pot controla. Am să spun totuşi că sper ca peste zece ani să mă regăsesc muncind tot în industria modei.

A consemnat Alex TOTH

 

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE