Start în „Transilvania European Cross Festival” Slider
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 385 Vizualizări

Start în „Transilvania European Cross Festival”

La sfârșitul acestei săptămâni, mai exact de joi până duminică, în perioada 27-30 iulie, la Târgu-Mureș se vor disputa Campionatele Europene de Cros Triatlon și Cros Duatlon. La cea mai importantă competiție sportivă găzduită vreodată în Târgu-Mureș, sub denumirea de „Transilvania European Cross Festival” vor fi prezenți peste 470 de sportivi din 28 de țări, care se vor întrece la Complexul de Agrement și Sport Mureșul (Weekend), în bazinul pentru bărci, pentru proba de înot, va continua pe un traseu spre Platoul Cornești la ciclism, loc unde se va încheia proba concursului la triathlon, cu cea de cros. În afara celor două probe, duathlon și triathlon, la categoriile juniori și Elite, vor mai avea loc și alte probe, cum sunt și cele pentru sportivii paralimpici, sau cele pentru amatori, în diverse probe, care vor mai strânge la start alți peste 400 de sportivi.

Numele Târgu-Mureșului va fi tot mai cunoscut

Organizarea celui mai important eveniment din istoria Târgu-Mureșului se datorează în primul rând desfășurării ireproșabile a Campionatelor Balcanice de acum doi ani și a Europenelor de anul trecut, ambele în probele de duatlon. Înaintea startului întrecerilor, organizatorii au oferit reprezentanților presei mureșene amănunte în legătură cu organizarea acestei importante competiții.

Principalul „artizan” este președintele clubului târgumureșean Master Sky&Bike și al Federației Române de Triatlon Klosz Péter. „Ne mândrim cu faptul că organizăm această importantă competiție europeană. Acest lucru nu ar fi fost posibil dacă nu aveam infrastructura necesară, sau fără sprijinul autorităților locale și al sponsorilor. Mi se adresează cuvinte de laudă pentru această reușită care face ca numele Târgu-Mureșului să fie cunoscut în Europa și nu numai, dar acest lucru nu se putea realiza dacă nu aveam în spate o întreagă echipă. Pe lângă sprijinul sponsorilor, aici putem aminti inclusiv aportul celorlalte istituții implicate pentru buna desfășurare a evenimentului, cum sunt Jandarmeria, Poliția, SMURD-ul, sau alte instituții”, au fost cuvintele lui Klosz Péter.

Din partea Primăriei, la întâlnirea cu Presa au fost prezenți Claudiu Maior, consilierul personal al primarului și Magyari Elöd, consilier local. „Felicitări organizatorilor care au reușit să readucă această competiție la Târgu-Mureș, ei sunt cei care au depus o muncă titanică pentru acest lucru. Dacă în urmă cu doi ani unii spuneau că organizarea competiției la Târgu-Mureș s-a datorat campaniei electorale, am dovedit acum că acest lucru nu este adevărat și promitem că și anul viitor vom avea un eveniment de aceeași amploare. Primăria a susținut și va susține evenimentele sportive, indiferent de ramură. Îi mulțumesc domnului Paul Groves pentru prezența sa aici și îmi amintesc faptul că în urmă cu un an, când a afirmat că întrecerile se vor disputa tot la noi, l-am rugat să vină tot el. S-a ținut de cuvânt și știu că a cerut în mod special ca el să reprezinte forul european. Urăm tuturor oaspeților un călduros bun venit și cei mai buni să câștige”, au fost cuvintele lui Claudiu Maior. „Chiar dacă unii dintre consilieri văd altfel lucrurile, Consiliul Local va susține sportul, de performanță sau de masă, și ne bucurăm să organizăm asemenea competiții”, a completat consilierul local Magyari Elöd.

Sportul înseamnă sănătate

În continuare, tot din partea organizatorilor și al sponsorilor, câteva cuvinte au adresat și Iuliana Rus, director al Direcției Județene pentru Sport și Tineret Mureș și Mărgărit Amza, manager general al firmei de echipament sportiv SportLife. „Felicitări organizatorilor și mulțumiri federației europene pentru acordarea organizării al doilea an consecutiv. Personal, sportul îl asociez cu sănătatea și o competiție de triathlon este una dintre cele mai elocvente exemple. Participanții sunt polisportivi, o disciplină care necesită mari eforturi și sacrificii. Urăm un bun venit tuturor și succes participanților”, au fost cuvintele Iulianei Rus. „După cum se știe, firma SportLife a fost alături de alți sponsori, mereu alături de manifestările sportive. Cele care se desfășoară în aceste zile reprezintă unul cu torul deosebit. Aducerea la Târgu-Mureș a elitei triatlonului European este o mare reușită, ne bucură și ne responsabilizează totodată. Este vorba despre prestigiul orașului și suntem convinși că va fi o reușită, așa cum se dovedește deseori munca de echipă”, a completat Mărgărit Amza.

S-a dovedit aici că se susține mișcarea și am susținut Târgu-Mureșul

Punctul pe „i” l-a pus reprezentantul Federației Europene de Triatlon, englezul Paul Groves (în foto). Prezent pentru al treilea an consecutiv la Târgu-Mureș, acesta a remarcat implicarea celor responsabili, precum și condițiile în care se dispută o asemenea competiție, pe care le-a considerat ideale. „Mă aflu pentru a treia oară aici și vă spun sincer că mă întorc cu mare plăcere. În prima mea vizită, cu ocazia Balcaniadei de acum doi ani an fost mai degrabă în calitate de observator. Atunci am văzut orașul, am constatat că s-a investit mult pentru a asigura organizarea unor astfel de competiții. Este un oraș în care este promovată mișcarea. Am prezentat mai departe aceste lucruri și au fost apreciate la nivel european. Acest lucru a decis acordarea organizării ediției de anul trecut. Colaborarea între organele locale cu domnul Klosz Péter și firma SportLife a dus la un real succes, a constiuit un adevărat exemplu la nivel european, astfel încât s-a acordat și organizarea acestui mare eveniment. Pot să mai adaug că tricoul oficial al competiției din ediția trecută a ajuns foarte popular, inclusiv în Australia, unde mulți au ajuns să se intereseze despre Târgu-Mureș. Klosz a dat dovadă de mult profesionalism și nici chiar închiderea aeroportului din Târgu-Mureș nu a constituit o problemă, transportul de la cel din Cluj fiind asigurat de către organizatori. Am convingerea că și această ediție va fi o reușită și că toți participanții vor pleca acasă cu amintiri frumoase”, au fost cuvintele reprezentantului forului European.

Deschiderea oficială a avut loc miercuri, 26 iulie, la Palatul Culturii, cu participarea deja cunoscutului Vizi Imre, iar întrecerile vor demara joi dimineața, de la ora 9.00, cu probele de înot amatori, juniori (fete și băieți), persoane cu dizabilități, toate în cadrul întrecerilor de duatlon.

Programul competiției în cele patru zile, precum și informații legate de posibilitatea de participare la competițiile  pentru amatori pot fi găsite pe site-urile tecfest.ro, masterskibikeclub.ro, sau frtri.ro

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE