Florin Bratu „și-a dat în petec” la Memorialul „Costin Lăurean” Slider
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 1043 Vizualizări

Florin Bratu „și-a dat în petec” la Memorialul „Costin Lăurean”

Disputată în zilele de caniculă, ediția din acest an a Memorialului „Costin Lăurean” disputată pe terenurile din cadrul Complexului Week-end din Târgu-Mureș a avut un final care nu face cinste unora dintre participanți. Naționala U18 a României s-a calificat în finala competiției, dar a fost scoasă de pe teren de selecționerul Florin Bratu în ultimele minute ale meciului cu juniorii celor de la CSU Craiova.

Competiția a debutat din start oarecum cu stângul din cauza neprezentării echipei maghiare Zalaegerszeg. Aceasta a fost înlocuită în ultimul moment de echipa de juniori U19 de la Universitatea Craiova. În prima grupă, România U18 a învins cu 6-1 Academia Miercurea Ciu, după ce au fost conduși cu 1-0 și au câștigat cu 6-2 întâlnirea cu Ardealul Cluj. Ciucanii s-au clasat pe locul secund după victoria cu 3-2 în fața clujenilor. Echipa juniorilor ASA a cedat în cealaltă grupă cu 2-5 în fața craiovenilor, care au încheiat la egalitate partida cu Tricolor 11 Timișoara. Scorul de 13-1 al bănățenilor cu echipa 2002 a celor de la ASA nu a fost considerat relevant și s-a decis de comun acord ca cele două să dispute câte o repriză finala cu reprezentativa U18.

Finală inedită, favorită ieșită pe ușa din dos

În ziua finalelor lucrurile au luat însă o întorsătură nedorită și totodată nedemnă pentru un selecționer. După ce partidele pentru locurile 5-6 și 3-4 s-au încheiat cu scoruri clare, 4-0 pentru Ardealul cu ASA și 4-1 în favoarea harghitenilor cu Tricolor 11 Timișoara, urma finala. Una inedită, cu o favorită care a avut sâmbătă zi de pauză, România U18, dar cu două adversare pentru cele două reprize. Selecționata lui Florin Bratu a cedat cu 2-3 în fața primei adversare, dar își putea adjudeca trofeul cu o victorie în fața craiovenilor. Au avut inițiativa, au ratat câteva ocazii monumentale, au deschis totuși scorul în urma unui șut ușor deviat. Oltenii s-au dovedit mai proaspeți spre final și au înscris de două ori. Căldura era sufocantă, s-au decis două pauze de hidratare. După a doua, când mai erau de disputat cel puțin 10 minute, Florin Bratu și-a retras echipa, invocând căldura și organizarea, după ce acceptase cu o seară înainte disputarea finalei în aceste condiții. Acesta a părăsit terenul cu replici de genul „dați cui vreți, noi plecăm”, după care și-a motivat decizia prin faptul că elevii săi au refuzat să joace pe caniculă.

„După pauza de hidratare jucătorii s-au plâns că le este rău și am decis să opresc meciul. Este anormal să se joace o finală în trei echipe”, a spus Florin Bratu.

Astfel, după ce a cedat și cu Tricolor 11 Timișoara și cu craiovenii, elevii lui Florin Bratu au coborât pe locul 4, dar acest lucru nu le-a mai păsat și echipa nu s-a prezentat nici la festivitatea de premiere.

Critici la adresa celui care trebuie să constituie exemplu

 

Reacțiile după acest turneu cu final neașteptat nu au întârziat să apară. „Bratu a facut un gest incalificabil, spre surprinderea și indignarea tuturor. Nu este normal ca reprezentativa României să se retragă de pe teren și nici să nu vină la festivitatea de premiere. Senzația este că a făcut acest gest pentru că urma să piardă cu ambele echipe și se pare că nu știe să piardă. Nici plângerea legată de temperatura nu stă în picioare, pentru că toate echipele au jucat în aceleași condiții, toți jucătorii au îndurat cu stoicism condițiile. Mai mult, noi am jucat trei zile la rând, iar ei avut și zi liberă, iar cu o seară înainte Bratu și-a dat acordul pentru ca finala sa se joace în acest fel”, a afirmat Alexandru Moldovan, patronul echipei Ardealul Cluj.

Unul dintre organizatori, Alexandru Andrasi a fost la rândul său dezamăgit de cele întâmplate: „Îmi pare rău, sunt surprins și dezamăgit de decizia lui Florin Bratu. A avut la dispoziție pentru lot tot ceea de ce avea nevoie, iar cu o seară înaintea finalelor a acceptat să se dispute meciurile decisive într-un sistem triunghiular. Acuza lipsei de organizare este în aceste condiții nefirească. Îl respect, îmi e amic, dar s-a supărat și a avut o ieșire nervoasă, probabil pentru că pierduse ambele partide de la finale. Îi dau totuși un sfat colegial: să învețe din greșeli, pentru că mâine-poimâine va întalni adversari puternici pe plan internațional și nu mai poate să retragă echipa dacă nu-i convine rezultatul. Dacă nu accepți înfrângerea, nu vei ști nici să câștigi”, a fost mesajul șefului Centrului de Copii și Juniori al clubului ASA, Alexandru Andrași.

Acesta degeaba l-a rugat pe Florin Bratu la final să participe la decernarea cupelor și medaliilor, cel puțin din respect pentru sponsori, care au suportat jumătate din costurile turneului de o săptămână.

Chiar pe o temperatură care devenise insuportabilă la orele amiezii, celalalte cinci echipe au rămas la festivitatea de premiere. Locul I i-a fost acordat echipei din Craiova, dar cu specificația că acesta este împărțit cu cea din Timișoara (!!!). În cadrul acesteia, principalul sponsor, Iancu Costin Lăurean a înmânat cupele și premiile speciale. Cel mai bun jucător al turneului a fost desemnat Andrei Gavrilă, de la Ardealul Cluj, iar cel mai bun portar a fost numit Ștefan Dobre, de la Tricolor 11 Timișoara. Golgheterul turneului a fost anunțat Alex Pop, de la echipa absentă la festivitate, cu 4 goluri, dar unul dintre jucătorii Craiovei își revendica titlul, cu 5 reușite.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 










 

 

 

Print


 





Transilvania Business

ARHIVE

error: Content is protected !!