Proiectul „Acum pentru viitor”, lansat la Târnăveni Slider
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 308 Vizualizări

Proiectul „Acum pentru viitor”, lansat la Târnăveni

Municipiul Târnăveni, Fundația Buckner şi Școala Gimnazială nr. 3 Târnăveni anunță lansarea proiectului strategic cu titlul „Acum pentru viitor – parteneriat social pentru dezvoltare durabilă în Târnăveni, Mureș”. Proiectul a fost lansat marţi, 26 septembrie, are un buget de 13.891.672,94 lei, din care valoarea co-finanțării eligibile a parteneriatului este în valoare de 69.947,57 lei şi va fi implementat în municipiul Târnăveni, pe o perioadă de 36 luni, în perioada august 2017 – iulie 2020.

Parte din strategia municipiului Târnăveni

„Acum pentru viitor – parteneriat social pentru dezvoltare durabilă în Târnăveni, Mureș” este un proiect co-finanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Capital Uman 2014 – 2020, Axa prioritară 4 – Incluziunea socială și combaterea sărăciei şi are ca obiectiv general promovarea accesului egal la măsuri integrate de educație, ocupare, antreprenoriat, servicii sociale, acte, locuire, antidiscriminare pentru persoanele din zone urbane marginalizate din municipiul Târnăveni aflate în risc de sărăcie și excluziune socială din comunitățile marginalizate în care există populație aparținând minorității rome. “Proiectul nostru va contribui, în bună măsură, la reducerea decalajelor în privința nivelului de trai din Târnăveni. Este un proiect care ne va ajuta să îmbunătățim nivelul educațional, al serviciilor medicale și sociale, precum și activitățile antreprenoriale din orașul nostru. Proiectul pe care îl vom implementa în următorii trei ani este o parte importantă din strategia municipiului Târnăveni, pe care vrem să îl transformam într-un oraș prietenos și într-un mediu propice vieții de familie”, a afirmat Nicolae Sorin Megheşan, primarul municipiului Târnăveni.

Fundația Centrul de Resurse pentru Comunitățile de Romi a fost reprezentată de Florin Moisă, preşedinte. „Este un moment important pentru partenerii proiectului și pentru populația de etnie romă din municipiul Târnăveni. Proiectul vine în întâmpinarea problemelor reale cu care se confruntă populaţia de romi atunci când doresc să acceseze cursuri de calificare, să își crească șansele de obținere a unui un loc de muncă, să acceseze servicii sociale și medicale de calitate, să beneficieze de educație de calitate și să obțină acte de identitate și proprietate sau să aibă condiții de locuire mai bune”, a punctat Florin Moisă.

(Redacţia)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE