Share

Home / Administratie / Maior nu mai e sub control judiciar. Liber la Primărie pe moment

Maior nu mai e sub control judiciar. Liber la Primărie pe moment

Și jurnaliștii se ajută, nu-i așa? De puțină vreme, un coleg de presă m-a întrebat dacă nu am auzit de procesul lui Claudiu Maior și că i s-ar fi ridicat controlul judiciar. Nu prea putea să verifice, pentru că era într-o zonă mai fără internet. 

M-am uitat pe portalul instanțelor, am făcut un pic de slalom printre dosare și l-am găsit. Aseară, pe la ora 18, cine știe când a fost urcată soluția, Tribunalul Mureș a decis în cauza avându-l ca subiect pe Claudiu Maior și ca obiect verificare măsuri preventive revocarea măsurii controlului judiciar față de acesta.

“În temeiul art. 348 alin. 2 Cod Procedură Penală constată legalitatea măsurii controlului judiciar faţă de inculpatul M. S.-C., dp. În temeiul art. 348 alin. 2 Cod Procedură Penală raportat la art. 207 alin. 5 Cod Procedură Penală dispune revocarea măsurii controlului judiciar luată faţă de inculpatul M. S. C. prin Ordonanţa procurorului din data de 10.08.2017 în Dosar nr. 77/P/2017 al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia Naţională Anticorupţie, Serviciul Teritorial Târgu-Mureş. În temeiul art. 275 alin. 3 Cod Procedură Penală cheltuielile judiciare avansate de stat în cauză rămân în sarcina acestuia”, scrie în încheierea completului de judecată de la Tribunalul Mureș.
DNA poate să facă, în termen de 48 de ore de la comunicare, constetație care va fi judecată la Curtea de Apel Tîrgu Mureș.

Claudiu Maior este inculpat în dosar pentru uzurpare de calități oficiale. Concret, Maior este trimis în judecată pentru că a semnat peste 9000 de ordine de plată cu toate că, spun procurorii, avea interdicție 3 ani în urma pierderii procesului cu ANI de a exercita atribuții publice.

Detalii găsiți AICI

Și, da, înainte de a scrie eu, i-am spus colegului meu că informația sa se confirmă :). Pentru cei care au rămas cu întrebarea asta în gând.

Ligia VORO

Share

1 comentariu

  1. Tributnalul confirmă nivelul corupției din oraș, acest cerecash din vârful primăriei va apărea în curând în manualele celor care studiază fenomenul coruptiei din România. Felicit Tributnalul pentru măreața realizare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

www.licitatia.ro: Județul Mureș, pe locul 6 după valoarea estimată a licitațiilor publice monitorizate în 2019

În urma analizei datelor de pe portalul de monitorizări licitații publice www.licitatia.ro, județul Mureș s-a …

Share
Share