Elita dansului sportiv naţional, în concurs la Târgu-Mureş. Interviu cu mureşeanul Rareş Cojoc, de 15 ori campion naţional Slider
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 1165 Vizualizări

Elita dansului sportiv naţional, în concurs la Târgu-Mureş. Interviu cu mureşeanul Rareş Cojoc, de 15 ori campion naţional

„Atmosfera creată de dansatori va fi unică!”

Sala Sporturilor din Târgu-Mureş va găzdui, în perioada 2-4 martie, Campionatul Naţional de Dans Sportiv 2018 şi Cupa Mureşul – ediţia a II-a, competiţii care vor reuni la start cei mai valoroşi dansatori din România. Pe lista sportivilor creditaţi ca favoriţi se află şi târgumureşeanul Rareş Cojoc şi perechea sa Andreea Matei, care vor evolua sâmbătă, 3 martie, la categoria Adult Standard.

Reporter: Cu ce gânduri reveniţi acasă, la Târgu-Mureş? La anterioarele Campionate Naţionale găzduite de Târgu-Mureş aţi câştigat laurii de campion…
Rareş Cojoc: Cu gânduri frumoase şi cu un sentiment puternic de nostalgie. Asta deoarece în 2004 la Târgu-Mureş am câştigat primele titluri de campion naţional la categoria 14-15 ani Standard şi Latino. Istoria s-a repetat şi în anul 2010. Nostalgic pentru că voi „juca” acasă şi voi avea întreaga familie şi mulţi prieteni alături de mine. Nostalgic pentru că acolo m-am născut şi acolo mi s-a înrădăcinat pasiunea pentru dans. Sunt sigur că această nostalgie se va transforma într-o puternică emoţie atunci când sâmbătă voi păşi pe ringul de dans.

Rep.: Care sunt principalele performanţe internaţionale înregistrate alături de partenera dumneavoastră Andreea Matei, în ultimele şase – opt luni?
R.C.: Am fost semifinalişti la Campionatul European 2017, am obţinut locul 4 la World Open Minsk, locul 3 la World Open Sibiu, locul 3 la World Open Miami, locul 5 la World Open Benidorm. Spania, locul 1 la International Open Bucharest şi locul 1 la Open Bucharest.

Rep.: Ce rol joacă dansul sportiv în viaţa dumneavoastră?
R.C.: Este o întrebare foarte complexă. Probabil, aş avea nevoie de vreo trei zile să vă răspund cu exactitate . Dansul este acel ceva care m-a format ca şi om şi care implicit mă defineşte. Cred că mă identific cu dansul. Doar cei apropiaţi mie, care trăiesc alături de mine febra competiţiilor, stările zilnice legate de dans, bucuriile, dezamăgirile, doar acele foarte puţine persoane înţeleg cu adevărat ce înseamnă dansul pentru mine şi modul în care dansul mi-a conturat întregul caracter. Cu ajutorul lui Dumnezeu îmi doresc enorm să pot continua până în ziua când copilul sau copiii mei vor înţelege ce reprezintă dansul pentru mine.

Rep.: Aveţi vreun mesaj pentru mureşenii iubitori de dans şi de frumos? Un îndemn să vină la sală, să urmărească un spectacol de neuitat?
R.C.: Nu ştiu câţi iubitori de dans avem în Târgu-Mureş, având în vedere că dansul nu este un sport foarte popular, însă sunt sigur că avem mulţi iubitori de artă sau artişti, iubitori de frumos, care nu vor pleca dezamăgiţi dacă îşi vor face „curaj” să intre în sala. Sunt aşteptaţi toţi, de la mic la mare, fără limită inferioară sau superioară de vârstă, deoarece dansul este atemporal şi bucură pe oricine! Febra campionatului se va simţi în întreaga atmosfera, iar atmosfera creată de dansatori va fi unică. N-am niciun dubiu.

A consemnat Alex TOTH

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE