Share

Home / Slider / Adio, dar rămân cu tine, cu Norbert Trandafir

Adio, dar rămân cu tine, cu Norbert Trandafir

Târgumureșeanul Norbert Trandafir este triplu medaliat la Mastersul European de natație desfășurat timp de o săptămână în localitatea slovenă Kranj. Inițiat la Clubul Sportiv Școlar Târgu-Mureș, unde a fost pregătit de antrenorul Peteley Attila (împreună în foto), acesta s-a transferat ulterior la Bacău, unde înotătorii aveau condiții mai bune de pregătire. A reprezentat România la trei ediții ale Jocurilor Olimpice de Vară, în

2008, în China, la Beijing, în 2012, la Londra și în 2016, le ediția din Brazilia de la Rio. Nu a reușit să obțină o medalie, dar a fost mereu printre protagoniștii probelor la stilul liber și deține trei recorduri naționale: la 50 și 100 metri liber și la 50 metri fluture.

Norbert a împlinit în luna februarie 30 de ani și și-a anunțat retragerea din sportul de performanță la sfârșitul anului trecut. Evident, departe de bazin nu a putut sta, la fel ca și primul său antrenor, Peteley Attila. Acesta și-a anunțat pensionarea în cursul acestui an, dar se află în continuare alături de înotătorii CSȘ-ului târgumureșean. Norbert a reprezentat delegația României în Slovenia, unde s-au disputat întreceri de natație ale veteranilor la cinci probe: înot, înot sincron, polo, sărituri și înot în aer liber.

Trei probe, trei medalii

Mureșeanul a participat la trei probe și a obținut tot atâtea medalii. A urcat pe cea mai înaltă treaptă a podiumului de două ori, de fiecare dată cu echipa de ștafetă, în probele de 4×50 mixt și 4×50 liber, alături de Răzvan Florea, Dan Minulescu și Bogdan Țiu. Competiția fiind rezervată „veteranilor”, ei au obținut cele două locuri I la categoria 160-199, cifrele reprezentând suma vârstelor celor patru componenți, întrecere cuprinzând categorii până la totalul de 359 de ani, deci cu o medie de aproape 60. Au devansat ștafetele Croației și Olandei la mixt și cele ale Ungariei și Israelului la stilul liber, amintind ocupantele podiumului. Norbert Trandafir a fost aproape de a treia medalie de aur și în proba masculină a categoriei 30-35 de ani la liber, pe distanța de 50 metri, unde la start s-au aflat peste 50 de sportivi și a fost devansat doar de ucraineanul Viacheslav Semhaikin.

România a fost reprezentată la această competiție doar de sportivi cu șanse la podium, în mare parte confirmate, un aspect care nu mai miră pe nimeni atunci când este vorba despre sprijinirea sportului.

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Investiție de 42,5 milioane de lei finalizată de Aquaserv!

Reabilitarea aducțiunii de apă potabilă Voiniceni – Sărmașu a fost finalizată, au anunțat reprezentanții SC …

Share
Share