Share

Home / Business / Grevă parţială în rândul transportatorilor rutieri de persoane din Mureş

Grevă parţială în rândul transportatorilor rutieri de persoane din Mureş

Reprezentanţii Federaţiei Operatorilor Români de Transport (FORT) au declanşat, joi dimineaţă, o grevă în semn de protest faţă de un ordin al ministrului Transporturilor care liberalizează transportul judeţean de persoane.

„Am început deja să protestăm în nouă județe: Vaslui, Iaşi, Botoşani, Galați, Constanța, Braşov, Călăraşi, Neamț și Mureș, urmând ca în perioada următoare să fie oprită circulația şi în celelalte județe. La această oră (după 10.00) este oprită circulația şi pe ruta județeană şi interjudețeană, până în ora 12.00, urmând să continuăm până la scoaterea acestui ordin”, a declarat, pentru Mediafax, Augustin Hagiu, preşedintele FORT.

În rândurile de mai jos, vă prezentăm care a fost situaţia la câteva din principalele societăţi de transport interjudeţean şi judeţean de persoane din Mureş.

„Astăzi şi mâine vom circula”, a declarat Balint Anna Melinda, asociat şi administrator al SC Balint Trans SRL Sâncraiu de Mureş.

„Am intrat în grevă, până când, nu ştim. Până ne anunţă. Participăm la grevă cu tot parcul auto. După cum se ştie, noi facem curse regulate Târgu-Mureş – Cluj Napoca, avem cinci plecări în fiecare zi de la Cluj şi cinci de la Târgu-Mureş”, am fost informaţi de la dispeceratul societăţii Rocada Serv SRL Sântana de Mureş.

SC Transport Local SA Târgu-Mureş nu participă la grevă, ne-a informat Tatar Bela, administrator al societăţii.

„Am intrat în grevă de la ora 12.00, pe perioadă nedeterminată. Am parcat toate maşinile, la fel şi restul colegilor noştri din judeţ, din câte ştiu, toţi cei care fac parte din Confederaţia FORT au intrat în grevă”, a precizat Ionuţ Costea, reprezentant al SC Duda Trans SRL Târgu-Mureş.

„La noi la societate s-a ţinut grevă între orele 12.00 şi 14.00, după care se lucrează, conform graficelor şi a caietelor de sarcini contractate”, a afirmat Doina Haidu, de la SC Minibus Tour SRL Târgu-Mureş.

Alex TOTH

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regurile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Lista aplicanților acceptați de principiu după închiderea Start-Up Nation 2018

Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat a finalizat analiza înscrierilor planurilor de afaceri …

Share
Share