FOTOGALERIE. Demonstrație de talent și emoție la DGASPC: de la nasturi, la colinde Slider
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 68 Vizualizări

FOTOGALERIE. Demonstrație de talent și emoție la DGASPC: de la nasturi, la colinde

Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Mureş a anticipat Sărbătorile de iarnă printr-un program artistic intitulat „Să colindăm cu asistenții maternali!”. Evenimentul nu a fost, însă, o simplă întâlnire cu cântec, ci a reprezentat o veritabilă întâlnire sufletească între asistenții maternali, invitații acestora și 16 copii care și-au pus în valoare talentele pe rând, în aplauzele tuturor. Fie că s-au exprimat cântând vocal sau la chitară, orgă, tobe, fluier, sau chiar țiteră, pe ritmuri tradiționale sau mai moderne, copiii și adolescenții au stârnit emoția și aplauzele audienței.

Evenimentul a fost completat de vizionarea expoziţiei cu obiecte confecţionate cu ocazia derulării Campaniei „16 zile de luptă împotriva violenței“ desfășurată sub sloganul „Reacționează! Tu faci diferența!”. Numerosi copii din serviciile sociale au pregătit lucrări pe această temă, în care elementul comun a fost nasturele, simbol al unității și armoniei inter-umane. Lucrările au fost apoi jurizate de membrii echipei locale inter-sectoriale de prevenire a violenței asupra copiilor, formată din instituții precum: Inspectoratul Județean de Poliție Mureș, Organizația Salvați Copiii, Direcția de Sănătate Publică și Centrul de Îngrijire și Asistență Târgu Mureș.

Mândrie, fără prejudecată

Miklea Hajnal Katalin, Director General al DGASPC, și-a exprimat la finalul evenimentului admirația față de tinerii care au colindat: „M-am simțit astăzi mândră că avem acești copii. Trebuie să fiți mândri și dumneavoastră de copiii aceștia. Vreau să le mulțumesc pentru munca depusă, pentru că este o muncă imensă în ceea ce ați văzut astăzi, iar vouă, părinților, vă mulțumesc că vă ocupați de acești copii, că îi încurajați și, pe viitor, să îi încurajați în continuare, să lăsați ca sufletelea acestea să se dezvolte mai departe. Vă urez Sărbători fericite, un Crăciun liniștit și un An Nou bogat.”

Diana Sofolvi are 15 ani, este elevă în clasa a 9-a la Liceul Vocațional de Artă din Târgu Mureș și își dorește o carieră în domeniul muzicii. Adolescenta este atrasă în special de muzica populară și de cea pop.
„Pasiunea mea pentru muncă a început acum opt ani, când am cântat prima oară tot pentru Protecția Copilului, cu ocazia unui eveniment de 1 iunie, pe scena Casei de Cultură Mihai Eminescu, unde am ridicat toată sala în picioare. De atunci nu m-am mai oprit. Cânt peste tot unde sunt invitată, de la Radio Târgu Mureș, până la Palatul Copiilor”, a declarat tânăra cântăreață. Aceasta a mărturisit și ce își dorește cel mai mult de Crăciun în acest an: „Îmi doresc multă sănătate, iar în anul ce vine să pot să realizez ceva cu muzica și, mai departe, să îmi fac un nume și să devin cât mai cunoscută.”

„Un eveniment de bun augur”

Deak Elida Maria, Director General Adjunct al DGASPC a precizat că evenimentul a fost organizat din timp: „Aproximativ acum o lună am început preselecțiile, apoi repetițiile. În fiecare an avem acest eveniment la apropierea Sărbătorilor de iarnă, însă în momentul de față, având și alte activiăți în derulare, am convenit de comun acord cu tinerii noștri să îmbinăm toate aceste acțiuni într-un singur eveniment fiindcă majoritatea copiilor locuiesc la distanță, în tot județul, împreună cu familiile în care cresc, și atunci era mult mai eficient și mai bine din punct de vedere organizatoric să avem toate acțiunile în cadrul unui singur eveniment.”

Lucrarea câștigătoare a Premiului I

Deak Elida Maria consideră că evenimentul a fost un câștig pentru toată lumea: „Am vrut să marcăm și noi, la nivelul Protecției Copilului, Anul Centenarului, astfel că am avut un grup de copii care s-au pregătit și în sensul acesta. Consider că a fost un eveniment de bun augur și bine primit de angajații noștri. Tot ceea ce s-a realizat astăzi s-a realizat din resursele proprii ale angajaților.”

Totodată, Directorul General Adjunct al DGASPC a transmis un mesaj cu ocazia derulării Campaniei „16 zile de luptă împotriva violenței“: „Implică-te! Indiferența nu ne ajută și nu salvează vieți. Să protejăm, să ocrotim, să fim o umbrelă pentru cei din jurul nostru. Iar dacă nasturele poate să ne țină uniți, să fim o familie, așa cum eu am simțit că am fost azi, eu consider că împreună, toți, uniți, putem face ceva în sensul acesta: să protejăm, să acționăm, să nu lăsăm lucrurile să treacă pe lângă noi.”

Andrei VORNICU

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE