Conferința „Tipare eroice în filmul de război rus și sovietic”, în cadrul Zilelor UMFST Cultură
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 130 Vizualizări

Conferința „Tipare eroice în filmul de război rus și sovietic”, în cadrul Zilelor UMFST

Facultatea de Științe și Litere a Universității de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie din Târgu Mureș organizează meircuri, 12 decembrie, de la ora 12.00, în corpul R (Strada Nicolae Iorga nr.1), sala R39, o conferință cu tema „Tipare eroice în filmul de război rus și sovietic”, susținută de doamna Olga Grădinaru, lector la Universitatea „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca.

Conferința, care face parte din seria de manifestări prilejuite de Zilele UMFST, va fi urmată de lansarea cărții „Războiul sovietic între idealizare și demitizare” (Editura Casa Cărții de Știință, 2018). Conform descrierii de pe pagina de Facebook a evenimentului, vor fi alături de autoare conf. univ. dr. Giordano Altarozzi, decanul Facultății de Științe și Litere, și lector univ. dr. Dumitru-Mircea Buda.

Olga Grădinaru (n. 1981, Republica Moldova) este cadru didactic asociat la Departamentul de Limbi Străine Specializate a Facultății de Litere din cadrul Universității „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca. Are un doctorat în filologie cu o teză referitoare la reprezentarea celui de-al Doilea Război Mondial în literatura și cinematografia sovietică. Semnează studii de istorie culturală, literatură și cinematografie în „Caietele Echinox”, „Transilvania”, „Ekphrasis” și „Brukenthalia. Romanian Cultural Review”.

(A.V.)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE