Share

Home / Cultură / Muzeul Județean Mureș pregătește două expoziții inedite

Muzeul Județean Mureș pregătește două expoziții inedite

Prima zi a lunii martie va aduce publicului târgumureșean o expoziție de calibru, „Tonitza. Imagini ale copilăriei”, la Palatul Culturii. Expoziția va reuni 150 de exponate, dintre care jumătate vor fi lucrări originale semnate de Nicolae Tonitza, primite cu împrumut din fondul a 12 muzee naționale și circa 30 de colecții private. Expoziția se va încheia pe 1 iunie, însă Muzeul Județean Mureș va pregăti în continuare expoziții care, prin calitatea și miza lor artistică, se vor înscrie în circuitul muzeal național.

Soós Zoltán, directorul Muzeului Județean Mureș a oferit mai multe informații pe această temă.
„În toamna acestui an se va vernisa în Palatul Culturii un alt proiect inedit al Muzeului Județean Mureș care va analiza tematica picturii transilvane din perioada interbelică. Este o tematică foarte generoasă, dar puțin dezvoltată, fiind vorba de Școala pe pictură de la Baia Mare și școlile libere care s-au născut din această școală, și anume: Târgu Mureș, Cluj, Oradea, Brașov și Sibiu. Anul viitor încercăm să aducem expoziția Pompeii de la Muzeul Național Napoli și să prezentăm peste 100 de piese inedite din cadrul săpăturilor de la Pompeii, care au decurs din secolul XVII, până în zilele noastre și care au scos la iveală cele mai interesante și mai faimoase piese arheologice din perioada Imperiului Roman Antic”, a precizat Soós Zoltán.

Andrei VORNICU

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regurile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

ADMITERE UMFST: Cea mai mare concurență din țară – la Medicină, limba română 

Aproximativ 3.900 de candidați s-au înscris la admitere la Universitatea de Medicină, Farmacie, Științe și …

Share
Share