Home / Slider / Apostila sau supralegalizarea actelor de stare civilă în și pentru UE devin ,,istorie”!

Apostila sau supralegalizarea actelor de stare civilă în și pentru UE devin ,,istorie”!

Primăria municipiului Târgu-Mureș aduce la cunoștința persoanelor interesate că la transcrierea în România a certificatelor de stare civilă, nu mai este necesară apostila sau supralegalizarea actelor, dacă acestea sunt întocmite în state membre ale Uniunii Europene.

Ele trebuie să fie însoțite doar de formularul standard multilingv emis de autoritatea competentă, care a emis certificatul de stare civilă. Același regim se aplică și certificatelor de stare civilă emise în România și utilizate în statele membre ale Uniunii Europene.

În acest sens, cetățenii pot solicita serviciului de stare civilă din cadrul SPCLEP Târgu-Mureș eliberarea formularului standard multilingv fie în același timp cu eliberarea certificatului de stare civilă la care se atașează, fie ulterior pentru certificatele emise la o altă dată de către oricare dintre serviciile stare civilă din țară sau de misiunile diplomatice, ori oficiile consulare ale României acreditate în străinătate. Acest mecanism de exceptare de la obligația de supralegalizare și apostilare este alternative, opțional și nu interzice statelor member să elibereze în continuare apostila, la cererea persoanelor interesate sau să accepte documente supralegalizate sau apostilate în alte state membre, dacă acestea sunt prezentate de către persoane. (Toate cele mai sus enunțate fac parte din Regulamentul UE 2016/1191 al Parlamentului European și al Consiliului din 6 iulie 2016, privind promovarea liberei circulații a cetățenilor prin simplificarea cerințelor de prezentare a anumitor documente oficiale în Uniunea Europeană și de modificare a Regulamentului UE nr. 1024/2012.)

Informații suplimentare se pot obține la nr. de telefon 0265-268.330, interior 193, persoană de contact Vasile Covaciu, șef serviciu.

 

Claudia Trif,

Director executiv, SPCLEP Târgu-Mureș

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Mureș: Finanțări nerambursabile pentru proiecte de tineret!

Reprezentanții Direcției Județene pentru Sport și Tineret (DJST) Mureș au prezentat rezultatele finale la Concursul …