Home / Sighișoara / Sighișorenii, virtual calificați pentru baraj

Sighișorenii, virtual calificați pentru baraj

Distribuie

Echipa masculină de handbal CSM Sighișoara a obținut în etapa a VII-a a returului 2 din cadrul Diviziei A, seria D, victoria care îi asigură participarea la grupele semifinale pentru barajul de promovare în Liga Națională. Sighișorenii au învins în jocul disputat luni seara în Sala Sporturilor Transilvania din Sibiu formația locală Handbal Club cu scorul de 30-21 (16-11). Oaspeții porneau mari favoriți și nu au avut probleme pentru a obține victoria. Au controlat jocul de la un cap la altul și după un debut în forță, cu 3-0 din start jocul s-a mai echilibrat până aproape de jumătatea reprizei. Mureșenii s-au desprins până la pauză la cinci goluri și au gestionat acest avantaj fără probleme, cu nu mai puțțin de 11 jucători care au reușit să înscrie.

CSM Sighișoara a aliniat formația: Costin Răzvan, Seieșan Marius (portari), Eduard Cristea (5 goluri), Radu Turturică 4, Nicolae Pop 4, Ovidiu Irimia 3, Andrei Santeiu 3, Bogdan Barb 3, Cătălin Nuțu 2, Mihai Baba 2, Vlad Sîncelean 2, Alexandru Căpățînă 1, Ionuț Nica 1, Alin Solcanu, Claudiu Răduț.

Favoriți după toate calculele

Cu această victorie, echipa antrenorului Sorin Mureșan totalizează 39 puncte și își menține avantajul de 7, respectiv 9 puncte față de cele două echipe care mai au șanse de a ocupa al doilea loc pentru baraj, Szejke Odorheiu Secuiesc și CSM Oradea. Cu ambele se vor întâlni în următoarele două etape, dar în ordine inversă. Sâmbătă, 30 martie, ora 18.00, vor juca pe teren propriu cu orădenii și o victorie i-ar scoate din cursă pe aceștia și ar asigura totodată echipei mureșene calificarea de pe prima poziție. Acest lucru pare mai mult decât realizabil ținând cont de faptul că după o deplasare la Odorhei sighișorenii vor întâlni în ultima etapă pe teren propriu Potaissa Turda, penultima clasată.

CSM Sighișoara a avut dealtfel în acest an un parcurs fără cusur, cu victorii pe linie și este favorită în partida cu bihorenii și principala candidată la prima poziție. Cu echipa din Oradea au pierdut meciul din primul tur la o diferență de 8 goluri (32-24), au învins apoi cu 34-24 pe teren propriu și s-au impus cu 34-29 în turul 2 la Oradea.

Bihorenii îi pot egala teoretic la puncte dacă înving și sighișorenii pierd ambele jocuri care urmează, dar inclusiv golaverajul este în avantajul echipei mureșene, +55, față de -2. Așa cum aminteam mai sus, CSM Sighișoara va avea un cuvânt de spus și în penultima etapă, pe terenul harghitenilor, dar cu un joc la îndemâna lor în ultima rundă a fazei grupelor.

Sursa Foto: HC Sibiu


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Prohibiția pescuitului în 2024

Distribuie Ca în multe alte domenii, și pescuitul are o legislație în vigoare, care stabilește …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.