Robotul târgumureșean Dora a atras o investiţie belgiană de peste 1 milion de euro Business
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 540 Vizualizări

Robotul târgumureșean Dora a atras o investiţie belgiană de peste 1 milion de euro

Happy Recruiter, firmă târgumureșeană care a dezvoltat robotul de recrutare Dora, care ajută firmele să găsească angajați, a primit o investiţie de peste 1 milion de euro de la grupul House of HR din Belgia, potrivit startupcafe.ro.

Happy Recruiter are 7 co-fondatori umani cu experiență în domeniul recrutării, Mădălina Nemethi, Raluca Ștefănescu, Dragoș Lup, Liviu Livanu, Andrei Cornea, George Cheteleș, Călin Ștefănescu și un robot, Dora.

Valoarea investiţiei făcute de House of HR în firma Tîrgu Mureş nu a fost făcută publică, dar, potrivit CEO-ului companiei, este vorba de o sumă de 6 cifre, notează sursa citată.

House of HR gestionează 9 companii operaționale, 29 de branduri, toate active în domeniul recrutării, plasării de muncitori temporari și de consultanță. House of HR are o rețea de peste 500 de birouri în peste 10 țări și a realizat o cifră de afaceri consolidată de 1,8 miliarde de euro în 2018.

 

Cine este Dora?

 

Dora s-a născut în România la Tîrgu Mureș pe 1 martie 2018 și este un robot de recrutare care caută singur candidați în mediul online și îi intervievează conform specificațiilor angajatorilor.

Dora discută cu candidații, verifică experiența, calificările cerute de angajator, dacă sunt disponibili pentru a fi angajați la data menționată, dacă au certificările cerute sau dacă vorbesc limba străină solicitată. Dora poate negocia salariile și multe alte aspecte ce pot apărea pe parcursul unui interviu.

Dora comunică permanent cu candidații, îi informează cine este angajatorul, dacă au trecut de interviu, îi informează când vor fi contactați. Dacă nu răspund la telefonul dat de angajator, Dora îi roagă pe candidați să sune înapoi. Dacă sunt respinși, Dora îi informează pe candidați de ce au fost respinși și le propune alt loc de muncă, conform experienței lor, a disponibilității și a preferințelor salariale.

Dora caută candidați 24 ore pe zi, 7 zile pe săptămână și vorbește cu candidații când aceștia au timp. Cele mai multe interviuri se fac seara și în weekend-uri, atunci când candidații au mai mult timp. 45% din persoanele care sunt în căutarea unui loc de muncă sunt disponibili după 7 seara, 28% în weekend-uri și doar 27% din oameni au timp de o discuție cu angajatorii în timpul programului de lucru de la 9.00 – 17.00.

Dacă un candidat se oprește din interviu pentru că îi sună telefonul sau îl strigă copiii, Dora îl așteaptă să-și termine treaba și revine către candidat când acesta are timp să continue interviul.

Dora învață din fiecare interviu, învață din comportamentul candidaților și al recrutorilor și în fiecare zi experiența Dorei crește semnificativ și oferă rezultate tot mai precise.

Dora, robotul de recrutare, ajută candidații să-și găsească locul de muncă pe care îl caută și ajută companiile să angajeze persoana potrivită, la momentul potrivit. Economisește peste 50% din timpul alocat căutării și intervievării candidaților.

Dora a învățat să recruteze operatori producție, operatori call center, sudori, contabili, oameni de vânzări, șoferi, analiști financiari, merchendiseri, ingineri, personal horeca, mecanici, asistenți back-office, recrutori și a început să recruteze și programatori.

Companiile care folosesc Dora activează în domenii precum: industrie, leasing de personal, financiar-bancare, comerț/hipermarket-uri, logistică/închirieri mașini, companii de vânzări, agenții de recrutare, firme de construcții, logistică, din industria medicală, hoteluri și restaurante din toată țara.

 

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE