Share
Home / Reghin / Ordinul „Donum Sacrum Unitatis”pentru Maria Precup și Mircea Oltean

Ordinul „Donum Sacrum Unitatis”pentru Maria Precup și Mircea Oltean

Înaltpreasfințitul Părinte Irineu, Arhiepiscop al Alba Iuliei, a fost prezent duminică, 14 aprilie în mijlocul credincioșilor din municipiul Reghin, unde a oficiat Dumnezeiasca Liturghie a Sfântului Vasile cel Mare  în biserica „Sfântul Ierarh Nicolae” păstorită de părintele Vasile Cătălin Chiorean.

Cu acest prilej, Părintele Arhiepiscop Irineu a conferit Ordinul „Donum Sacrum Unitatis” primarului municipiului Reghin, Maria Precup și managerului general  IRUM SA, Mircea Oltean.

„Se poate ca cineva să nu aibă nimic, dar dacă Îl are pe Dumnezeu, nu mai dorește nimic. Iar dacă le are pe toate și nu Îl are pe Dumnezeu, este chinuit înlăuntrul său. Sfântul Cuvios Paisie Aghioritul afirmă: «Otravă gustăm când stăm departe de dulcele Iisus». Așa a gustat Sfânta Maria Egipteanca când se complăcea în patimi înrobitoare, dar sufletul ei s-a îndulcit când, prin pocăință, a intrat în comuniune iubitoare cu Mirele Hristos. Asemenea ei, să ne întoarcem din calea păcatelor și vom fi reașezați în har, iar pe epava omului vechi se va înălța capodopera omului nou, adică făptura cea nouă în Hristos”, au fost cuvintele de învățătură adresate credincioșilor de ÎPS Irineu, citat de reintregirea.ro.

Parohia „Sfântul Ierarh Nicolae” din municipiul Reghin a fost înființată la data de 1 iunie 2001, preluând un sector al parohiei Reghin – Iernuțeni. Lucrările de edificare a locașului de cult au început în anul 1997, în timpul păstoririi părintelui Vasile Chiorean sr., preot al parohiei Reghin – Iernuțeni, acestea fiind continuare de către preotul Vasile Cătălin Chiorean. Între anii 2001-2006, biserica a primit haina picturii, lucrarea fiind executată în tehnica fresco. La data de 30 iulie 2006, a avut loc sfințirea noului locaș de închinare, în prezența a numeroși clerici și credincioși din municipiu. Începând cu anul 2001, credincioșii parohiei „Sfântul Ierarh Nicolae” din Reghin sunt păstoriți de către părintele Vasile Cătălin Chiorean.

Sursă: www.reintregirea.ro

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Episcopul, Valer și librăria

Au existat în istoria noastră niște oameni faini, care nu și-au plecat capul în fața …

Share
Share