Programul lunii mai, la Compania Liviu Rebreanu  Cultură
  • andrei
  • 0 comentarii
  • 225 Vizualizări

Programul lunii mai, la Compania Liviu Rebreanu 

Compania Liviu Rebreanu a Teatrului Național Târgu Mureș a pregătit spectatorilor săi un program extrem de ofertant pentru luna mai. Astfel, prima reprezentație a lunii Mai este „Campionatul de improvizație”, care se reinventează. Împreună cu echipa consacrată formată din Rareș Budileanu, Csaba Ciugulitu, Mihai Crăciun, Costin Gavază, Mihaela Mihai, Ion Vântu, Georgiana Ghergu, Cristian Iorga, Zeno Apostolache Kiss (la pian), începând cu această ediție vor mai evolua tinerii actori Ale Țifrea, Loredana Dascălu și Alexandru-Andrei Chiran. Aceștia vor prezenta publicului noi exerciții de improvizație.

Reprezentația va avea loc vineri, 3 mai, de la ora 19:30, la Sala Mică.

„Ivanov” (Foto: Cristina Gânj)

Urmează „Ivanov” de A. P. Cehov în regia lui Claudiu Goga și scenografia Liei Dogaru, spectacol ce este programat duminică 5 mai 2019, de la ora 19:00, la Sala Mare! Cu o distribuție de marcă, „Ivanov” a fost prezent la ediția din anul trecut a Festivalului Național de Teatru. Despre „Ivanov” în presă: „Un spectacol care ne amintește că teatrul poate să îmbine clasicul și modernul fără să exagereze ori să șocheze și fără să piardă din însemnătatea poveștii…” (Mădălina Mihai, cultural121.ro)

Trupa Guga Junior va susține o nouă reprezentație cu spectacolul „Offline” în regia lui Laurențiu Blaga, dramaturgia de scenă Daniel Oltean. Spectacolul va fi jucat marți, 7 mai, de la ora 19.30, la Sala Mică.

Un moment important al programului lunii mai este reprezentația cu „Navigatorul” de Conor McPherson în regia lui Cristi Juncu, reprezentație programată miercuri 8 mai 2019, de la ora 19.00, la Sala Mare. Actorul Richard Balint este nominalizat la Premiul pentru Cel mai bun actor în rol secundar pentru rolul Mr. Lockhart, premii ce vor fi acordate în Gala UNITER ce va avea loc în 13 mai, la Cluj Napoca.
Despre „Navigatorul” în presă: „…avem ocazia de a vedea pe Scena Mare a Teatrului Național din Târgu Mureș un foarte bun și complex spectacol cu Navigatorul.” (Mircea Morariu, adevărul.ro)

Spectacolul „Şcoala nevestelor” de Molière, în regia lui Cristian Juncu, este programat joi, 16 mai, de la ora 19.00, la Sala Mare. „Şcoala nevestelor” îi are în distribuţie pe actorii: Nicu Mihoc, Ale Țifrea, Cristian Iorga, Dan Rădulescu, Anca Loghin, Csaba Ciugulitu, Ion Vântu şi Luchian Pantea. Şcoala nevestelor este unul dintre cele mai de succes spectacole din ultimii ani, fiind în repertoriu de șapte stagiuni. Spectacolul a participat la toate festivalurile importante din țară (București, Arad, Ploiești, Alba Iulia, Galați sau Vaslui).

„Steaua fără nume” (Foto; Cristina Gânj)

Marți, 21 mai, ora 19.00, la Sala Mare este programată o nouă reprezentație cu spectacolul „Steaua fără nume” de Mihail Sebastian, spectacol pentru care regizorul spectacolului, Erwin Șimșensohn a primit Premiul pentru Regie în cadrul Galei Festivalului Comediei Românești festCO 2016. Spectacolul „Steaua fără nume” o are în distribuție pe actrița Teatrului Național București, Raluca Aprodu.

La Sala Mică vom avea miercuri, 22 mai, de la ora 19.30, spectacolul „În trafic” după piesa cu același nume de Alina Nelega. Regia spectacolului îi aparține Alinei Nelega. Protagonista spectacolului este actrița Elena Purea care este secondată de actorii Alexandru Andrei Chiran, Marian Vultur și Paul Predușel. Piesa „În trafic” de Alina Nelega a primit premiul Piesa Anului 2013 la Gala Premiilor UNITER 2014.

„Teroare” (Foto: Cristina Gânj)

Spectacolul „Teroare” de Ferdinand von Schirach, traducerea Ciprian Marinescu, în regia lui Bobi Pricop, scenografia Nikola Toromanov revine la Sala Mare joi, 23 mai, de la ora 19.00. Despre spectacolul „Teroare”, în presă: „…o dezbatere morală de strictă actualitate, legată de amenințările teroriste, dramatism care scrâșnește mocnit în atmosfera sobră, uscată, antisentimentală din sala de judecată și o interpretare curată ca lacrima. Ecuația copleșește spectatorul dându-i impresia că îi antrenează mintea și atenția, dar, în fond, măcinându-l emoțional.” (Cristina Rusiecki – b-critic.ro)

„Toate mi se întâmplă numai mie” de Mihai Ignat se joacă vineri, 24 mai, de la ora 19.30, la Sala Mică. „Toate mi se întâmplă numai” mie este un one-man show care îl are ca protagonist pe actorul Cristian Iorga, spectacolul fiind regizat de Laura Moldovan.

Duminică, 26 mai, de la ora 19.00, la Sala Mare va avea loc o nouă reprezentație cu spectacolul „Dinte pentru dinte”, după „Zeul Măcelului” de Yasmina Reza, regia Cristian Juncu, scenografia Cosmin Ardeleanu. Din distribuție fac parte actorii Teatrului Național Târgu Mureș, Nicu Mihoc, Elena Purea și Roxana Marian, invitat special fiind actorul Teatrului Bulandra din București, Vlad Zamfirescu. Despre Dinte pentru dinte, în presă: „Se întâmplă atât de rar să vezi comedie bine făcută, comedie adevărată, jucată aproape impecabil, comedie care te face să râzi sincer și să te bucuri că ești la teatru, încât „Dinte pentru dinte” după „Zeul măcelului” de Yasmina Reza, spectacolul lui Cristi Juncu de la Teatrul Național din Târgu Mureș, Compania Liviu Rebreanu, merită arătat pe cât mai multe scene și în cât mai multe festivaluri.” (Monica Andronescu – Yorick.ro)

Miercuri, 29 mai, de la ora 19.30, la Sala Mică va avea loc o nouă reprezentație stagională a spectacolului „Soț de vânzare” de Mihail Zadornov, în traducerea lui Ion Vântu. Regia spectacolului îi aparține lui Csaba Varga. Din distribuiția spectacolului fac parte actorii: Dan Rădulescu, Bianca Fărcaș și Ale Țifrea/Emilia Banciu.

„D’ale carnavalului” de I. L. Caragiale, în regia lui Adi Iclenzan va avea parte de o nouă reprezentație joi, 30 mai, de la ora 19:00, la Sala Mare. Din distribuție fac parte actorii: Nicolae Cristache, Georgiana Ghergu, Cristian Iorga, Eduard Marinescu, Theo Marton, Laura Mihalache, Ştefan Mura, Liviu Pancu și Alexandru Pavel.

Încheiem luna mai așa cum o începem: cu o nouă reprezentație a „Campionatului de improvizație”, în formula nouă de actori, cu multe noi exerciții, dar cu aceeași distracție vineri, 31 mai, de la ora 19.30, la Sala Mică!

Biletele și abonamentele pot fi achiziționate de la Casieria din incinta Teatrului de marți până vineri, între orele 9:00 și 15:00, și cu o oră înainte de începerea spectacolelor, sau la numărul de telefon 0365.806.865 și la Agenția de Bilete din incinta Palatului Culturii, de marți până vineri, între orele 12:00 și 17:30, au la numărul de telefon 0372.951.251.

Bilete și abonamente pot fi procurate online accesând portalul www.biletmaster.ro.

PROGRAM

Vineri 3 mai 2019, de la ora 19:30, la Sala Mică, CAMPIONATUL DE IMPROVIZAȚIE

Duminică 5 mai 2019, de la ora 19:00, la Sala Mare, IVANOV de A. P. Cehov, regia Claudiu Goga

Marți 7 mai 2019, de la ora 19:30, la Sala Mică, Trupa GUGA Junior – OFFLINE în regia lui Laurențiu Blaga, dramaturgia de scenă Daniel Oltean

Miercuri 8 mai 2019, de la ora 19:00, la Sala Mare, NAVIGATORUL de Conor McPherson în regia lui Cristi Juncu

Joi 16 mai 2019, de la ora 19:00, la Sala Mare, ŞCOALA NEVESTELOR de Molière, în regia lui Cristi Juncu

Marți 21 mai 2019, ora 19:00, la Sala Mare, STEAUA FĂRĂ NUME de Mihail Sebastian, regia Erwin Șimșensohn

Miercuri 22 mai 2019, de la ora 19:30, la Sala Mică, ÎN TRAFIC de Alina Nelega

Joi 23 mai 2019, de la ora 19:00, la Sala Mare, TEROARE de Ferdinand von Schirach, în regia lui Bobi Pricop

Vineri 24 mai 2019, de la ora 19:30, la Sala Mică, TOATE MI SE ÎNTÂMPLĂ NUMAI MIE de Mihai Ignat, regia Laura Moldovan

Duminică 26 mai 2019, de la ora 19:00, la Sala Mare, DINTE PENTRU DINTE de Yasmina Reza, regia Cristi Juncu

Miercuri 29 mai 2019, de la ora 19:30, la Sala Mică, SOȚ DE VÂNZARE de Mikhail Zadornov și Sergei Fomin, regia Csaba Varga

Joi 30 mai 2019, de la ora 19:00, la Sala Mare, D’ALE CARNAVALULUI de I. L. Caragiale, în regia lui Adi Iclenzan

Vineri 31 mai 2019, de la ora 19:30, la Sala Mică, CAMPIONATUL DE IMPROVIZAȚIE

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE